INFONET-468X60-BANNER

Alumil kompanija pionir u oblasti održive arhitekture i primene principa cirkularne ekonomije

19.04.2024. | Gradjevinarstvo.rs

U svetu koji je obeležen stalnim promenama i klimatskim izazovima bez presedana, potreba za očuvanjem životne sredine i odgovornim korišćenjem prirodnih resursa postala je imperativ. Da bi se izborila za dugoročnu održivost, Alumil kompanija prihvatila je model zelenog rasta, čineći sistematska ulaganja u održive prakse koje smanjuju ekološki otisak, čuvajući energiju i sirovine. Izuzetno dostignuće u posvećenosti održivosti je uvođenje Loop 60.

Loop 60 je prvi sertifikovani reciklirani aluminijum u Grčkoj

Loop 60 je prvi sertifikovani reciklirani aluminijum u Grčkoj (Foto: Alumil)

Šta je Loop 60?

Loop 60 predstavlja prvi sertifikovani reciklirani aluminijum u Grčkoj za profile arhitektonskih sistema, sastavljen 60% od recikliranog materijala. Pojava Loop 60 predstavlja primer posvećenosti održivom upravljanju resursima od strane Alumil kompanije, značajno doprinoseći očuvanju energije i smanjenom uticaju na životnu sredinu.

Ova implementacija usledila je nakon sveobuhvatne analize tehničkih preduslova i marljivog istraživanja najsavremenijih tehnologija, a sve je usmereno ka proizvodnji visokokvalitetnog recikliranog aluminijuma. Razvoj Loop 60 je ukorenjen u pedantnoj studiji, dizajniranoj da ponudi proizvod koji spaja kvalitet sa održivošću.

Procesi proizvodnje i reciklaže Loop 60 imaju sertifikat "OK Recycled", u skladu sa standardima EN 15343 i ISO 14021, pružajući pouzdanost i transparentnost u pogledu recikliranog sadržaja.

Postrojenje za sortiranje i preradu aluminijumskog otpada

Postrojenje za sortiranje i preradu aluminijumskog otpada (Foto: Alumil)

Ovaj sertifikat, akreditovan od strane Nacionalnog sistema akreditacije i izdat od strane TUV AUSTRIA, vodećeg globalnog sertifikacionog entiteta, naglašava nepokolebljivu posvećenost transparentnoj i doslednoj održivoj proizvodnji i reciklaži aluminijuma.

Sertifikat "OK Recycled" koji je kompanija Alumil stekla predstavlja istovremeno i vrhunac svih njenih održivih napora i potvrdu njene posvećenosti zagovaranju transparentnih održivih praksi u oblasti proizvodnje i reciklaže aluminijuma.

Geneza Loop 60

Loop 60 je svedočanstvo primenljivosti cirkularne ekonomije u sektoru aluminijuma, gde 100% recikliranje aluminijuma omogućava njegovu trajnu reciklažu bez ikakvog gubitka efikasnosti ili svojstava.

Nedavne inicijative Alumil kompanije u održivom razvoju uključuju uspostavljanje najsavremenijeg postrojenja za sortiranje i preradu aluminijumskog otpada u industrijskoj zoni Kilkis, investicija od 4,6 miliona evra završena 2020. godine. Ovaj objekat obezbeđuje visokoefikasnu proizvodnju, preradu i reciklažu aluminijuma premijum kvaliteta.

Alumil je posvećen održivoj proizvodnji i reciklaži aluminijuma

Alumil je posvećen održivoj proizvodnji i reciklaži aluminijuma (Foto: Alumil)

Uticaj Loop 60 na životnu sredinu

Loop 60 menja životnu sredinu sa nekoliko ključnih prednosti:

  • 95% manje potrošnje energije: Sekundarna proizvodnja aluminijuma od recikliranog materijala troši znatno manje energije u poređenju sa primarnom proizvodnjom, postižući uštede energije do 95%. Ova značajna razlika u upotrebi energije označava ključni korak ka održivosti u industriji aluminijuma i zaštiti životne sredine.
  • 76% manje emisije ugljen-dioksida (CO2): Korišćenje Loop 60 značajno smanjuje emisije, smanjujući emisiju CO2 za preko 76% u poređenju sa globalnim prosekom za proizvodnju primarnog aluminijuma.

Ovaj značajan raskorak u emisiji gasova staklene bašte i upotrebi energije između primarne i sekundarne proizvodnje aluminijuma naglašava ulogu recikliranog aluminijuma kao ključnog elementa u kružnoj ekonomiji i održivog rešenja za metaluršku industriju.

Reciklirani aluminijum može biti ključni element u kružnoj ekonomiji

Reciklirani aluminijum može biti ključni element u kružnoj ekonomiji (Foto: Alumil)

Ekološke prednosti aluminijumskih sistema Loop 60

Odabir aluminijumskih sistema napravljenih od Loop 60 značajno doprinosi životnoj sredini:

  • Ušteda energije: Smanjena potrošnja energije.
  • Smanjena ekstrakcija sirovina: Manja potražnja za sirovinama.
  • Smanjenje otpada: Stvaranje otpada svedeno je na minimum.

Sa Loop 60, Alumil kompanija se približava ispunjenju svoje misije unapređenja kvaliteta života ljudi kroz visokokvalitetne aluminijumske sisteme vrhunskih performansi napravljenih uz posvećenost ekološkoj odgovornosti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;