INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Sremska Mitrovica: Radovi na atletskom stadionu

25.06.2014. | Opština Sremska Mitrovica

Na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici u toku su radovi na sanaciji atletske staze, betonskih krugova za bacanje kugle, tribina i reflektora. O konkretnim radovima govorio je Aleksandar Spajić, nadzorni organ na izvođenju radova, rukovodilac tehničke službe „Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica“.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- U toku je nekoliko grupa radova koji se odvijaju trenutno na stadionu. Jedna grupa radova odnosi se na obnovu i sanaciju sintetičke atletske podloge koja se usled dugotrajnog korištenja na pojedinim delovima gde je češća upotreba i frekventnije kretanje mora menjati kompletno do asfalta. Na nekim delovima staze mora se i asfalt strugati i prilagođavati tako da se obezbedi dobra osnova za kompletno presvlačenje završnog sloja koje se periodično vrši na svakoj atletskoj stazi kako bi ona imala duži životni vek – rekao je Spajić.

On je dodao da su svi reflektori i kompletno osvetljenje sređeni, a da se osim na sanaciji staze radi i na sanaciji dotrajalih betonskih krugova za bacanje kugle, kao i drvenih tribina i sedišta kako bi stadion bio što bezbedniji i funkcionalniji. Spajić je najavio i radove na jednom sportskom poligonu za sprint koji će upotpuniti sadržaj atletskog stadiona i naglasio da sredstva koje je grad izdvojio za ove radove nisu velika, ali su vrlo značajna kako bi se očuvao i unapredio ovaj jedinstveni sportski objekat.

Ilija Nedić, načelnik gradske uprave za kulturu, sport i omladinu ovom prilikom istakao je značaj ovih radova za sve one koji treniraju, a kojima će sa završetkom ovih radova kvalitet treniranja biti znatno poboljšan i najavio da će zajedno sa teretanom koja je u planu da se uradi stadion biti potpuno funkcionalan tokom čitave godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


MORAVACEM-300X250-BANNER
LAFARGE-300X250-BANNER
LEDVANCE2020-300X120-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;