OEBS finansira stanove za Rome

10.06.2014. | Dnevnik

„Stambena agencija Novog Sada“ uputila je inicijativu Gradskom veću da bude nosilac projekta „Tehnička podrška inkluzije Roma“ na području novosadske opštine, izjavio je direktor Ratko Rogan.

U projekat je, po njegovim rečima, uključeno 20 lokalnih samouprava u Srbiji, a Novi Sad je još u februaru potpisao Memorandum o razumevanju sa OEBS, koji sa 4,8 miliona evra i finansira ovaj projekat koji bi trebao da potraje do juna  2015. godine.

- Projektom su predviđeni različiti modeli pomoći Romima u socijalnom smislu, a to je izgradnja stanova, kupovina kuća na selu, ili rekonstrukcija kuća u kojima već žive romske porodice – naveo je konkretne projektne ciljeve Rogan, prema čijoj bi se proceni na području Grada Novog Sada moglo izgraditi 20 stanova za inkluziju Roma. - Novac od 4,8 miliona evra za ovaj projekat neće biti ravnomerno podeljen svim opštinama nego će pare OEBS deliti prema veličini svake lokalne samouprave-učesnice projekta.

Govoreći o tome šta je aktuelno u „Stambenoj agenciji“ Rogan je naveo, da će za nekoliko dana biti objavljen javni oglas za izbor najpovoljnijeg ponuđača, građevinskog preduzeća koje bi trebalo da izgradi socijalne stanove o trošku Grada Novog Sada, za koje je obezbeđena lokacija u Kisačkoj ulici 55. Konkursna dokumentacija je tek nedavno završena, uprkos tome što je „Stambena agencija“ građevinsku dozvolu za izradnju 35 stana ishodovala još u januaru ove godine.

- Nije se moglo brže, smatram da po isteku 30 dana od objavljivanja tendera, neće biti žalbi ponuđača, i  da ćemo krajem  jula najzad početi sa izgradnjom. Stambena zgrada s prizemljem, 17 garažnih mesta, tri lokala, tri sprata i potkrovljem trebala bi da bude gotova za godinu dana – naglasio je Rogan.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...