INFONET-468X60-BANNER

OEBS finansira stanove za Rome

10.06.2014. | Dnevnik

„Stambena agencija Novog Sada“ uputila je inicijativu Gradskom veću da bude nosilac projekta „Tehnička podrška inkluzije Roma“ na području novosadske opštine, izjavio je direktor Ratko Rogan.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

U projekat je, po njegovim rečima, uključeno 20 lokalnih samouprava u Srbiji, a Novi Sad je još u februaru potpisao Memorandum o razumevanju sa OEBS, koji sa 4,8 miliona evra i finansira ovaj projekat koji bi trebao da potraje do juna  2015. godine.

- Projektom su predviđeni različiti modeli pomoći Romima u socijalnom smislu, a to je izgradnja stanova, kupovina kuća na selu, ili rekonstrukcija kuća u kojima već žive romske porodice – naveo je konkretne projektne ciljeve Rogan, prema čijoj bi se proceni na području Grada Novog Sada moglo izgraditi 20 stanova za inkluziju Roma. - Novac od 4,8 miliona evra za ovaj projekat neće biti ravnomerno podeljen svim opštinama nego će pare OEBS deliti prema veličini svake lokalne samouprave-učesnice projekta.

Govoreći o tome šta je aktuelno u „Stambenoj agenciji“ Rogan je naveo, da će za nekoliko dana biti objavljen javni oglas za izbor najpovoljnijeg ponuđača, građevinskog preduzeća koje bi trebalo da izgradi socijalne stanove o trošku Grada Novog Sada, za koje je obezbeđena lokacija u Kisačkoj ulici 55. Konkursna dokumentacija je tek nedavno završena, uprkos tome što je „Stambena agencija“ građevinsku dozvolu za izradnju 35 stana ishodovala još u januaru ove godine.

- Nije se moglo brže, smatram da po isteku 30 dana od objavljivanja tendera, neće biti žalbi ponuđača, i  da ćemo krajem  jula najzad početi sa izgradnjom. Stambena zgrada s prizemljem, 17 garažnih mesta, tri lokala, tri sprata i potkrovljem trebala bi da bude gotova za godinu dana – naglasio je Rogan.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;