INFONET-468X60-BANNER

Beograd: Kružni tok ispred „Geozavoda“ biće gotov do nedelje

28.05.2014. | Blic

Veliko nevreme usporilo je i radove na kružnom toku ispred zgrade „Geozovoda“ u Krađorđevoj ulici pa će verovatno ova saobraćajnica biti završena u prvoj polovini juna, a ne do kraja maja kako je prvobitno bilo planirano.

Nekoliko dana koliko je trajalo nevreme nisu se izvodili radovi na ovom kružnom toku, ali od prošle nedelje radnici ponovo danonoćno rade. U JKP „Beograd put“ ističu da se trenutno radi na izmeštanju postojeće infrastrukture.

- Očekujemo da radnici „Elektrodistribucije Beograd“ izmeste bandere, dok mi izmeštamo šahtove. Malo nas je vreme omelo, ali trenutno radimo punom parom – kažu u ovom preduzeću.

Novi kružni tok izveden je iz dva polukružna dela, koji su već postavile ekipe „Beograd puta“, a presečen je tramvajskim šinama. Kada se završi rekonstrukcija raskrsnice, kružni tok će moći da presecaju samo tramvajska vozila. Postojeće saobraćajnice su proširene za oko dve metra, a radnici oko zgrade postavljaju ivičnjake i trotoare. Sa prednjeg dela „Geozavoda“ skinute su skele tako da sada Beograđani mogu da uživaju u pogledu na obnovljenu zgradu.

Ovom saobraćajnicom svakodnevno prolaze na stotine šlepera, autobusa i kamiona, pa se postavlja pitanje koliko će uopšte ovakav vid uređenja saobraćaja rešiti problem gužvi. Na Saobraćajnom fakultetu pozdravljaju postavljanje kružnog toka na raskrsnici Karađorđeve i Hercegovačke ulice.

- Sva istraživanja su pokazala da je kružni tok najbezbedniji i najefikasniji oblik uređenja raskrsnice. Na ovaj način povećaće se kako protočnost tako i bezbednost svih učesnika u saobraćaju pošto će se vozila kretati non-stop i to malom brzinom. Ako se ima u vidu da je Karađorđeva ulica poznata po zastojima i gužvama ova novina će sigurno prijati svim učesnicima u saobraćaju u ovom delu grada – kaže Dalibor Pešić, profesor na Saobraćajnom fakultetu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da „Beograd na vodi“ napreduje i da će u junu biti svečano otvaranje renovirane zgrade Stare zadruge u kojoj će biti prodajni i izložbeni centar projekta.

- U njoj će biti i prodajni i izložbeni centar „Beograda na vodi“ gde će svaki građanin moći da ode da vidi ogromnu maketu veličine 5,5 metara sa tri metra – kaže Mali.

Maketa će pokazivati sve aspekte razvoja „Beograda na vodi“, a građani će moći da vide šta će biti izgrađeno u okviru projekta, kako će se graditi i u kojim fazama.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;