INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kanjiža: Nove staze u Narodnom parku

26.03.2014. | Dnevnik

Pri završetku je prva faza revitalizacija Narodnog parka kraj Banje Kanjiža, koja je na osnovu glavnog projekta sačinjenog 2007. godine, započeta u okviru javnih radova prošle godine. Postavljaju se nove šetališne staze kroz prak, za šta su urađeni ivičnjaci pa još treba da se naspe tucanik.

Članica Opštinskog veća Kanjiže za resor poljoprivrede i zaštite životne sredine Monika Halas kaže da je javna nabavka za ove radove sprovedena krajem prošle godine, ali da su poslovi nastavljeni posle zime i prema ugovoru trebalo bi da se završe do kraja marta, tako da će Narodni park uskoro ulepšati nove staze.

Radovi se finansiraju iz budžeta kanjiške opštine. U ovoj godini za radove je predviđeno tri miliona dinara, ali očekuju se i sredstva iz pokrajinske kase za koja se učestvovalo na konkursima, kako bi park što pre dobio nekadašnji sjaj. 

- Naredni korak je postavljanje informativnih tabli koje će Kanjižane i goste upoznavati sa biljnim i životinjskim svetom sa kojim se susreću u parku – kaže Halas. - Radi se glavni projekat rekonstrukcije i izgradnje fontane koja se nekada nalazila u parku i želimo da je obnovimo, a radi se i projekat za rekonstrukciju nekadašnjeg jezera. Izgradnja jezera neće moći da se ostvari u ovoj godini, ali nas očekuje još dosta stalnog posla na negovanju parka. Sećiće se podrast i beživotna stabl i sadiće se novo drveće i cvetnjaci onako kako je izgledale pre jednog veka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;