INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bugarski: Obilaznica oko Iriga prioritet za Vladu Vojvodine

26.08.2013. | Tanjug

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je da je za Vladu Vojvodine izgradnja puta Novi Sad-Ruma, sa tunelom kroz Frušku goru i obilaznicom oko Iriga, projekat od najvećeg prioriteta.

- Vlada AP Vojvodine je apsolutno posvećena projektu puta Ruma - Novi Sad, odnosno izgradnji tunela kroz Frušku goru i obilaznice oko Iriga, i za nas je to projekat od najvećeg prioriteta - naveo je Bugarski u pisanom saopštenju povodom zahteva građana Iriga da počnu radovi na izgradnji obilaznice.

Do sada je urađen projektni zadatak, postoji obezbeđeno finansiranje od strane kineske Eksim banke i treba da se zaokruže pregovori sa nekom od kineskih firmi koja bi bila izvođač radova, istakao je on i dodao da su nažalost, ti razgovori prekinuti zbog rekonstrukcije Vlade Republike Srbije.

- Mi u potpunosti podržavamo zahteve građana Iriga da se započnu radovi u prvoj polovini sledeće godine, a kako bismo to uspeli moramo što pre da uđemo u pregovore sa potencijalnim izvođačima radova - rekao je Bugarski.

On je predložio da tim povodom početkom iduće nedelje bude organizovan sastanak predstavnika pokrajinske i republičke vlade u Vladi Vojvodine, kako bi bio nastavljen rad na tom važnom poslu.

Danas se povodom zahteva građana Iriga da počnu radovi na izgradnji obilaznice oko tog mesta oglasilo i Preduzeće "Putevi Srbije", koje je iskazalo spremnost da pomogne u okviru svojih nadležnosti, uz napomenu da taj posao nije u njihovom delokrugu.

Predsednik opštine Irig Vladimir Petrović obratio se "Putevima Srbije" sa molbom da se pomogne stanovništvu Iriga oko završetka izgradnje Obilaznice oko Iriga, započete još 2006. godine, zbog čega su meštani juče počeli sa blokadom puta kroz centar mesta.

Iz "Puteva Srbije" navode da oni nisu nadležni za nastavak izgradnje obilaznice oko Iriga, s obzirom na to da je radove finansiralo nekadašnje Ministarstvo za nacionalni investicioni plan (NIP), ali spremno je da pomogne meštanima Iriga oko poboljšanja saobraćajne signalizacije u glavnoj ulici u Irigu kroz koju prolazi državni put.

Direktor Sektora održavanja javnih puteva prvog i drugog reda Zoran Stojisavljević najavio je da se tim povodom, već početkom naredne nedelje, očekuje sastanak sa predsednikom opštine Irig.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;