Javno-privatno partnerstvo za izgradnju toplane na biogas u Zrenjaninu

05.08.2013. | E-kapija

Zrenjaninska "Gradska toplana" traži privatnog partnera za izgradnju postrojenja koje će proizvoditi struju i toplotnu energiju iz biogasa. Prema javnom pozivu koji je u objavljen subotu  (3. avgust 2013.), u planu je da bude zaključen ugovor o javno-privatnom partnerstvu. Biće osnovano društvo za posebne namene, koje će biti u vlasništu privatnog partnera i koje će biti zaduženo za realizaciju projekta.

Kako je predviđeno, javno-privatno partnerstvo biće sklopljeno na rok od 25 godina, a privatnom partneru pripašće 75% ukupne dobiti. Zainteresovani mogu da dostave svoje ponude u roku od 90 dana od dana kada poziv bude objavljen na portalu za javne nabavke.

Gradska uprava grada Zrenjanina konkurisala je na programu PSO-M koji sprovodi Vlada Kraljevine Holandije, sa predlogom projekta "Agro food industrial waste management". Realizaciju projekta zajednički sprovode Grad i "Toplana", a na konkursu im je za opremu toplane-energane odoboreno 729.000 evra. Postrojenje će graditi holandska kompanija "HOST Bio-energy instalation". Ostatak sredstava potrebnih za realizaciju ovog projekta trebalo bi da obezbedi privatni partner.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...
Aleksandar 09.04.2021.
Kako ste naivni, obećanje, ludom radovanje....
Tijana 08.04.2021.
Kada mogu da se prijavim i gde?
Muvica 07.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije i f...
Ljubisa 07.04.2021.
Pitanje: da li ce moci da se prijave za ref...