SFSOPLATE-468X60-BANNER

Novi Sad: Izgradnja socijalnih stanova posle decenije pauze

13.06.2013. | RTV

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada mr Vladimir Jelić i član Gradskog veća zadužen za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandar Bašić, zajedno sa v.d. direktora Stambene agencije Novog Sada Ratkom Roganom predstavili su na konferenciji za novinare planove vezane za izgradnju socijalnih stanova u Novom Sadu.

Tom prilikom predstavljen je rad Stambene agencije i najavljena izrada prve stambene strategije Grada Novog Sada.

"Novi Sad posle jedne decenije ponovo pokreće socijalnu stambenu izgradnju. Tokom ove godine počeće izgradnja zgrade sa 35 stambenih jedinica u Kisačkoj ulici, a u julu mesecu bi trebalo da se potpiše važan ugovor između Grada Novog Sada i Republičke stambene agencije, što će omogućiti izgradnju još 10.000 kvadrata na Novom naselju", najavio je Jelić.

Kako je dalje rekao, Gradska uprava za urbanizam užurbano radi i na izradi Strategije o stanovanju u Novom Sadu, a to je dokument koji naš grad do sada nikada nije imao i koji će konačno urediti ovu oblast.

"On predstavlja polaznu osnovu za izradu kriterijuma za dodeljivanje socijalnih stanova koji će moći da se izdaju po veoma povoljnim uslovima socijalno ugroženim porodicama, dok će drugi deo stanova biti prodat po ceni koja je jednaka uloženim sredstvima za njihovu izgradnju", objasnio je pomoćnik gradonačelnika.

Bašić je rekao da stambena strategija predstavlja dokument kojim će biti poboljšan kvalitet stanovanja ranjivih i ugroženih grupa i omogućeno dostupnije stanovanje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;