Nastavlja se izgradnja obilaznice oko Vršca

08.03.2013. | E-kapija

Izgradnja obilaznice oko Vršca nastavlja se ove godine. Druga faza, od pavliškog do zrenjaninskog puta, najobimnija je i najskuplja, jer se na njoj nalaze i dva mosta.

Dragiša Vučinić, savetnik predsednika opštine Vršac za razvojne investicije, kaže da je Opština u budžetu za 2013. godinu obezbedila sredstva za završetak eksproprijacije druge faze izgradnje obilaznice.

- Deonica vodi i preko jednog voćnjaka na kojem se nalaze lešnici. Odvojena su sredstva za za eksproprijaciju te parcele, od 10 do 12 miliona dinara, po proceni Poreske uprave. Eksproprijacija je obaveza Opštine. Onog trenutka kada Republika odvoji sredstva za izgradnju, tada ćemo i mi regulisati tu obavezu, da bismo dobili građevinsku dozvolu – kaže Vučinić.

Ova deonica obilaznice duga je oko 4 kilometra i vredna je oko milijardu dinara. Na njoj se nalazi most preko pavliškog puta i železničke pruge i most preko kanala. Vučinić kaže da od sredstava Republike i Pokrajine zavisi tempo radova, ali da je moguće do kraja godine završiti ovu deonicu.

Izgradnja prve deonice obilaznice, od beogradskog do pavliškog puta, koštala je 650 miliona dinara. Treća deonica, od zrenjaninskog do puta za Rumuniju, planirana je za narednu godinu i koštaće od 400 do 500 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

IKT
IKT
BEOGRAD
www.ikt.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...