Počeo "Ecoweek" u Beogradu

29.11.2012. | E-kapija

"Ecoweek", međunarodna predavanja i radionice na temu održive gradnje i zelenog dizajna, otpočela su na dan poznat kao sajber monday (Cyber monday), 26. novembra, u Domu omladine, organizovan od strane NVO "Ecoist" i partnera, saopštio je organizator.

Sa više od 200 učesnika i predavača iz Srbije, Grčke, Crne Gore, Šri Lanke, Pakistana, Austrije, Holandije i Izraela, "Ecoweek" radionice su izazvale veliko intresovanje kod studenata i mladih profesionalaca, koji zajedno sa mentorima, rade na rešavanju konkretnih problema na raznim lokacijama u Beogradu.

Radionice se održavaju na lokacijama kao što su Privredna komora Srbije, OŠ "Drinka Pavlović" u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom, u Zvečanskoj u saradnji sa Šumarskim fakultetom, u KC Gradu u saradnji sa Centrom Tesla, na "Arci Barci" Hostelu u saradnji sa Megatrend fakultetom, u SC "Ušće" u saradnji sa Ortlos Space Engineering i firmom "hiCAD", na Univerzitetu "Union Nikola Tesla", kao i "2wish4design" grupom.

Svi rezultati trodnevnih radionica će biti predstavljene u petak 30. novembra na Univerzitetu Megatrend, a izložiće se na prvoj "Ecoweek" izložbi u Tel Avivu u martu 2013.

"Ecoweek", inovativna inicijativa se trenutno održava u 15 zemalja sveta – Grčka, Izrael, Danska, Italija, Turska, Poljska, Kina, sa misijom da se podigne svest o principima održivosti u urbanoj sredini. Kroz "Greenhouse" platformu će se mnoštvo projekata i sprovesti u delo u toku 2013 godine u saradnji sa grupama koje su učestvovale na "Ecoweek" radionicama.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !