INFONET-468X60-BANNER

Savet zelene gradnje Srbije obeležio drugu godišnjicu

27.11.2012. | E-kapija

U beogradskom Aeroklubu, u prisustvu velikog broja gostiju u subotu (24. novembar 2012. godine), obeležena je druga godišnjica Saveta zelene gradnje Srbije. Ova organizacija je pre dve godine formirana uz podršku Svetskog saveta zelene gradnje, a ima za cilj da podstakne i vodi preobražaj srpske građevinske industrije i celokupnog tržišta ka održivosti i praksi zelene gradnje.

Savet zelene gradnje Srbije trenutno ima 40 članica, kompanija različitih profila, koje predstavljaju deo profesionalne mreže, koja okuplja sve zainteresovane strane u građevinskoj industriji.

- Drugu godinu Saveta zelene gradnje Srbije obeležili su značajan napredak u okviru Svetskog saveta zelene gradnje, proširenje članstva, realizacija novih edukativnih programa kao i izuzetno uspešna organizacija Sajma i Konferencije zelene gradnje, koji će i naredne godine, od 27. februara do 1. marta, biti organizovani u Beogradu – rekla je Marija Golubović, predsednica Saveta, u pozdravnom govoru za članove partnere i predstavnike medija.

Prisutnima se obratio i Goran Trivan, sekretar za životnu sredinu Grada Beograda.

- Grad je pružio podršku Savetu zelene gradnje Srbije od samog osnivanja, ali za pravu pomoć u ostvarenju ciljeva Saveta potrebna je i još veća podrška nadležnih državnih ministarstava – rekao je Trivan.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;