INFONET-468X60-BANNER

Opština Doljevac sređuje lokalnu putnu mrežu i elektroenergetsku infrastrukturu

13.05.2009. | eKapija

Opština Doljevac planira rekonstrukciju lokalnih puteva dužine 10 kilometara i ulaganje u poboljšanje elektroenergetske infrastrukture do kraja 2009. Sredstva za te projekte, vredne 40 miliona dinara, biće obezbeđena iz kreditne linije nemačke razvojne banke KfW.

- Planirano je da se koristi kreditna linija nemačke razvojne banke, na period od 7 do 10 godina, a da se sredstva plasiraju preko domaćih banaka. Konkurs za prikupljanje ponuda od banka je u toku, a za sada se javila Intesa – rekao je za "eKapiju" Jovica Pešić, načelnik odeljenja za privredu i finansije opštine Doljevac.

Od ukupne sume novca, od 20 do 25 miliona dinara, planirano je da se uloži u sanaciju lokalne putne mreže.

- Rekonstruisaćemo putne pravce dužine 10 kilometara za prekomoravska sela koja su na većoj nadmorskoj visini. Biće urađeni lokalni putevi od Čečine do Rusne, od Čapinca do Malošišta i pravac Knežica-Perutina. Trenutno je u tim selima zbog loših saobraćajnica ugrožen javni prevoz – rekao Jovica Pešić, naglašavajući da će javni poziv za izvođača radova biti raspisan kada se obezbede novčana sredstva.

Prema njegovim rečima, za poboljšanje elektroenergetske infrastrukture biće izdvojeno od 15 do 20 miliona dinara.

- Opština želi da investira i u izgradnju nekoliko niskonaponskih trafo-stanica radi pobojšanja snabdevanja električnom energijom nekoliko mesnih zajednica. Planira se i izgradnja visokonaponskog voda do industrijske zone u Pukovcu – rekao je Pešić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;