INFONET-468X60-BANNER

Za sanaciju smederevske deponije "Godominsko polje" 240 miliona dinara

20.07.2012. | E-kapija

Grad Smederevo i konzorcijum "Porr – Millenium Team" potpisali su u sredu Ugovor o izvođenju radova na sanaciji, zatvaranju i rekultivaciji deponije komunalnog otpada "Godominsko polje" Smederevo, u vrednosti od 240 miliona dinara.

Ugovor su potpisali gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović i zastupnik konzorcijuma "Porr – Millenium Team" Boban Veličković.

- Sanacija, zatvaranje i rekultivacija sadašnje deponije u "Godominskom polju" jedan je od vitalnih prioriteta lokalne samouprave, zbog rešavanja višegodišnjeg problama grada, ali i zbog zaštite životne sredine, naročito starog korita Jezave. Smederevo je na korak do ulaska u strateško partnerstvo, a kada uspostavimo dobar sistem sa rekultivacijom i izgradnjom nove deponije, Smederevo će sistemski rešiti problem iznošenja i deponovanja smeća - naglasila je gradonačelnica.

Ona je dodala da će na taj način biti rešen i problem malih deponija koje se javljaju, a u sistem iznošenja smeća biće uključene i sve seoske mesne zajednice.

Član Gradskog veća, uključen u ovaj projekat od samog početka, dr Ivan Stevanović najavio je do kraja godine rekultivaciju još jednog smetlišta - Dugog polja u Radincu i dodao da je Ministarstvo obezbedilo 24 miliona dinara za izradu glavnog projekta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;