Za sanaciju smederevske deponije "Godominsko polje" 240 miliona dinara

20.07.2012. | E-kapija

Grad Smederevo i konzorcijum "Porr – Millenium Team" potpisali su u sredu Ugovor o izvođenju radova na sanaciji, zatvaranju i rekultivaciji deponije komunalnog otpada "Godominsko polje" Smederevo, u vrednosti od 240 miliona dinara.

Ugovor su potpisali gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović i zastupnik konzorcijuma "Porr – Millenium Team" Boban Veličković.

- Sanacija, zatvaranje i rekultivacija sadašnje deponije u "Godominskom polju" jedan je od vitalnih prioriteta lokalne samouprave, zbog rešavanja višegodišnjeg problama grada, ali i zbog zaštite životne sredine, naročito starog korita Jezave. Smederevo je na korak do ulaska u strateško partnerstvo, a kada uspostavimo dobar sistem sa rekultivacijom i izgradnjom nove deponije, Smederevo će sistemski rešiti problem iznošenja i deponovanja smeća - naglasila je gradonačelnica.

Ona je dodala da će na taj način biti rešen i problem malih deponija koje se javljaju, a u sistem iznošenja smeća biće uključene i sve seoske mesne zajednice.

Član Gradskog veća, uključen u ovaj projekat od samog početka, dr Ivan Stevanović najavio je do kraja godine rekultivaciju još jednog smetlišta - Dugog polja u Radincu i dodao da je Ministarstvo obezbedilo 24 miliona dinara za izradu glavnog projekta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...