INFONET-468X60-BANNER

Asfaltirani trotoari u Sremskim Karlovcima

26.06.2012. | Dnevnik

Radnici „Put-investa” završavaju asfaltiranje trotoara u Ulici patrijarha Rajačića u Sremskim Karlovcima, koje su započeli krajem prošle sedmice. Ovaj posao dodatno dobija na značaju ako se ima u vidu da trotoari u Rajačićevoj ulici 10 godina čekaju da budu završeni.

Tačno pre deceniju asfaltirana je ulica, ali su iz nepoznatih razloga staze s obe strane kolovoza ostale nedovršene. Na sreću u sklopu ovogodišnje sanacije i rekonstrukcije ulica ugovoreno je i asfaltiranje trotoara u Ulici patrijarha Rajačića, tako da će pešaci konačno moći da odahnu i normalno koriste staze namenjene njima.

Ovo preduzeće privodi kraju i radove u Petrovaradinskoj ulici, gde je izgrađena pešačka staza i kolovoz presvučen novim slojem asfalta. Kako saznajemo u karlovačkoj opštini, ostalo je da se ponegde zatrpaju kanali, ugradi poneki šaht i postavi vertikalna signalizacija.

Prema proceni, do kraja sedmice bi i to trebalo da bude gotovo, a za desetak dana bi mogao da se očekuje početak sanacije klizišta u toj ulici. Pokrenut je postupak javne nabavke i u petak će biti otvorene ponude. Predviđeno je da se u okviru sanacije klizišta reši i pitanje odvoda atmosferskih voda iz bočnih ulica. Ovaj posao biće urađen o trošku opštine, dok je novac za rekonstrukciju Petrovaradinske ulice obezbedio Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;