Reciklažni centar do kraja 2012. godine u Sremskoj Mitrovici

25.06.2012. | Danas

Potpisan je ugovor o otvaranju "Swift zadruge i reciklažnog centra" u Sremskoj Mitrovici. U pitanju je projekat Švedske i Evropske unije, o finansiranju otvaranja reciklažnih centara na teritoriji Srbije.

Jedan ovakav centar do kraja godine biće izgrađen na teritoriji naselja Varda u Sremskoj Mitrovici, i tom prilikom će oko 50 Mitrovčana dobiti posao. Izgradnju ovog centra omogućila je švedska Vlada i Evropska unija, koje doniraju oko 300.000 evra u izgradnju ove zadruge.

Ugovor o realizovanju izgradnje reciklažnog centra u Sremskoj Mitrovici potpisan je između Grada, JKP "Komunalije" i menadžer projekta "Swift", Ruland Kortasa. Projekat izgradnje reciklažnih centara pokrenut je 2009. godine u Beogradu.

U planu je da se izgradi još šest ovakvih objekata, tri na teritoriji Beograda i tri van Beograda. Jedan od njih će se nalaziti u Sremu, a njegovom izgradnjom biće rešeni socijalno ekonomski problemi pedeset Mitrovčana. Cilj je da se u naredne dve godine otvori još nekoliko takvih objekata. Ovo će biti održivi projekat, što znači da će posle dve godine rada centra, brigu o njemu preuzeti Grad.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...