INFONET-468X60-BANNER

Jagodina dobija parkiralište i poslovne zgrade

18.06.2012. | Tanjug

Premošćavanjem Belice, kod Fabrike "Elmos", Doma zdravlja i Jagodinskih podruma ("Navipa"), Jagodina će rešiti problem preko potrebnih parkirališta u centralnoj gradskoj zoni, naročito na najfrekventnijim lokacijama.

Ovaj projekat, sa planom detaljne regulacije ove tri lokacije, površine preko četiri hektara koji u sebi sadrži i poslovni prostor, prihvatili su danas odbornici Gradske skupštine na prvoj sednici novog saziva kojoj je predsedavao Dragan Marković - Palma.

Projekat je bio na javnoj raspravi do 11. maja.

Uz parkirališta biće izgrađeni poslovni objekti arhitektonskog rešenja koje će odgovarati mestu na kome se nalazi, stoji u obrazloženju plana koji se nalazi u materijalima za Skupštinu grada, a koga je izradila Direkcija za izgradnju grada.

Izgradnjom parkirališta na najkritičnijim mestima i povezivanjem obala Belice "unaprediće se i rasteretiti postojeća saobraćajna infrastruktura, s tim da je neophodno da se svakoj lokaciji i poslovnom objektu koji povezuje obe strane reke, posveti posebna pažnja sa arhitektonskog, pejzažnog i ekološkog aspekta".

Planirano parkiralište kod Jagodinskih podruma, je oko sto metara od adminstrativnog centra grada - skupštine grada, Policijske uprave, Višeg i Osnovnog suda, i sedišta Pomoravskog okruga, gde je problem parkiranja veoma izražen a saobraćaj gust.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;