Kovin dobija novu industrijsku zonu

16.05.2012. | Dnevnik

Predsednik vojvođanske Vlade dr Bojan Pajtić i direkor pokrajinskog Fonda za razvoj Nebojša Malenković uručili su predsedniku opštine Kovin Slobodanu Brankoviću odluku Fonda o finansijskoj podršci u iznosu od 300 miliona dinara.

Zahvaljujući ovim sredstvima, kao i delu novca lokalne administracije, Kovin će dobiti novu industrijsku zonu, koja je, po rečima Pajtića, ne samo obavezni deo savremenog privrednog okruženja, nego predstavlja i temeljnu pretpostavku za privlačenje investitora i novih ulaganja.

Izgradnja industrijske zone počeće u junu, a novac Fonda za razvoj biće uložen i u asfaltiranje deonice puta od Kovina do Bavaništa u dužini od tri i po kilometra i izgradnju fabrike vode, koja će, posle šest godina od kada je uz podršku Fonda započela njena gradnja biti završeno postavljanje vodovodne mreže i obezbeđeno vodosnabdevanje Kovinaca.

- Vlada Vojvodine i Fond za razvoj do danas su pomogli izgradnju 18 industrijskih zona u našoj pokrajini, a srednji i južni Banat imaju posebno mesto, jer planiramo da privučemo što više investitora i ulagača, uglavnom italijanskih preduzeća koji sada posluju u rumunskom delu Banata, a kod kojih postoji veliki interes za poslovanje u Vojvodni - rekao je Pajtić i dodao da su već realizovali tri takva ulagnja u Zrenjaninu, Alibunaru i Novom Bečeju.

Pajtić je podsetio da je jedan od najkompetetnijih autoriteta u poslovnom svetu "Financial Times" Vojvodinu svrstao na četvrto mesto među evropskim regijama kada je isplativost investiranja u pitanju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...