Počela izgradnja olimpijskog bazena u Rumi

03.04.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Radovi na izgradnji otvoreno-zatvorenog olimpijskog bazena u rumskom izletištu Borkovac, za koji je iz sredstava opštine Ruma obezbeđeno 289 miliona dinara, otpočeli su juče, a planirani završetak radova je u junu 2013. godine.

- Bazen je objekat koji su građani Rume u svim anketama označili kao potrebu od najvećeg prioriteta. Ruma, kao grad koji se nalazi daleko od reke, nije imala uslove za bavljenje sportovima na vodi. Izgradnjom bazena omogućićemo i obuke za neplivače, prvenstveno za školsku decu i omladinu, ali i razvoj svih plivačkih sportova – rekao je predsednik opštine Ruma Goran Vuković.

Ovaj sportski kompleks će, osim olimpijskog i bazena za decu, imati i šljakaste terene za tenis, terene za odbojku, košarku, rukomet i fudbal, kao i parking.

Projekat bazena i svih pratećih sadržaja uradila je firma "Projekt" iz Rume, dok su za izvođače radova izabrane firme "Projektomontaža" iz Beograda i "Graditelj" iz Novog Sada.

- Veoma je značajno što će na izgradnji kompleksa olimpijskog bazena u Rumi biti uposlena domaća građevinska industrija. Ovaj multifunkcionalni objekat će biti podsticaj razvoju turizma čitavog Srema – izjavio je na svečanom početku radova ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Početku radova prisustvovao je i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar koji je rekao da će ovaj sportski objekat značajno podići kvalitet života građana Rume.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...