Počela izgradnja olimpijskog bazena u Rumi

03.04.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Radovi na izgradnji otvoreno-zatvorenog olimpijskog bazena u rumskom izletištu Borkovac, za koji je iz sredstava opštine Ruma obezbeđeno 289 miliona dinara, otpočeli su juče, a planirani završetak radova je u junu 2013. godine.

- Bazen je objekat koji su građani Rume u svim anketama označili kao potrebu od najvećeg prioriteta. Ruma, kao grad koji se nalazi daleko od reke, nije imala uslove za bavljenje sportovima na vodi. Izgradnjom bazena omogućićemo i obuke za neplivače, prvenstveno za školsku decu i omladinu, ali i razvoj svih plivačkih sportova – rekao je predsednik opštine Ruma Goran Vuković.

Ovaj sportski kompleks će, osim olimpijskog i bazena za decu, imati i šljakaste terene za tenis, terene za odbojku, košarku, rukomet i fudbal, kao i parking.

Projekat bazena i svih pratećih sadržaja uradila je firma "Projekt" iz Rume, dok su za izvođače radova izabrane firme "Projektomontaža" iz Beograda i "Graditelj" iz Novog Sada.

- Veoma je značajno što će na izgradnji kompleksa olimpijskog bazena u Rumi biti uposlena domaća građevinska industrija. Ovaj multifunkcionalni objekat će biti podsticaj razvoju turizma čitavog Srema – izjavio je na svečanom početku radova ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Početku radova prisustvovao je i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar koji je rekao da će ovaj sportski objekat značajno podići kvalitet života građana Rume.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...