PRIJAVA-468X60-BANNER

Otvoren novi pogon za reciklažu višeslojne ambalaže za napitke u Brzanu

22.03.2012. | Beta

U Brzanu kod Batočine juče je otvoren prvi pogon za reciklažu višeslojne ambalaže za napitke koji godišnje može da preradi 7.500 tona takve ambalaže. Investiciju od 2,5 miliona evra u novi pogon zajednički su obezbedili preduzeće iz Batočine "Brzan-Plast" i kompanija "Tetra-pak".

Otvaranju novog pogona, prvog te vrste na Balkanu, prisustovali su predsednik Srbije Boris Tadić, ministar životne sredine Oliver Dulić, ambasador Švedske Krisper Asp, predsednik opštine Batočina Radiša Milošević i direktor "Tetra-paka" Brajan Mek Ginis.

Predsednik Srbije je prilikom otvaranja pogona pozvao građane da traže od države povoljna sredstva da počnu porodični posao, kao i da se ponašaju društveno odgovorno i gde god je to moguće razvrstavaju otpad i time doprinesu zaštiti životne sredine.

Za novi pogon u Batočini, Tadić je rekao da je očigledan primer da se može doći do izuzetno snažne i međunarodno bitne proizvodnje.

- Danas otvaramo novi pogon u zelenoj ekonomiji kojim dobijamo samo dobro - rekao je Tadić i poručio da je zelena ekonomija značajna zato što predstavlja visokotehnološki deo privrede koji zahteva više nivoa edukacije radnika i novi je kvalitet u privređivanju.

- Poslednjih godina imali smo značajne rezultete u ovoj oblasti zahvaljujući resornom ministarstvu i privrednicima koji su pronašli svoje mesto i perspekrivu u oblasti zelene privrede - naveo je on.

Tadić je rekao da je ponosan na saradnju malih i srednjih preduzeća koja uspostavljaju partnerstva sa velikim kompanijama kao što je slučaj "Brzan-Plasta" i "Tetra-paka", jer se tako pospešuje razvoj gradova i sela.

Novi pogon zapošljava još 30 radnika, pored već 90 uposlenih u "Brzan-Plastu".

Povezane vesti sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;