INFONET-468X60-BANNER

"Ikea" otvara pet robnih kuća u Srbiji

16.03.2012. | Beta

Kompanija "Ikea" planira proširenje poslovanja u Srbiji, a prvu od pet robnih kuća otvoriće krajem 2013. godine, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Kako je navedeno, predstavnici švedske kompanije obavestili su predsednika Srbije Borisa Tadića da je dugoročni plan te kompanije da otvori dve robne kuće u Beogradu i po jednu u Novom Sadu, Nišu i centralnoj Srbiji.

- Tadić je razgovoru sa predstavnicima "Ikee" izrazio veliko zadovoljstvo zbog odluke ove kompanije da investira u Srbiji - piše u saopštenju.

Dodaje se da je glavni izvršni direktor "Ikee" Mikael Ohlson upoznao Tadića s trenutnim statusom investicije te kompanije u Srbiji i potvrdio odlučnost u razvoju daljeg poslovanja na srpskom tržištu.

- Tadić je izrazio punu podršku planovima kompanije "Ikea" u Srbiji, ističući da će državne i lokalne institucije pomagati, shodno svojim mogućnostima i ovlašćenjima, rešavanje svih otvorenih pitanja u cilju efikasne realizacije ove važne investicije, koja će otvoriti nova radna mesta i pružiti široke mogućnosti razvoja domaće industrije - istaknuto je u saopštenju.

Ohlson je, kako je navedeno, naglasio da vidi veliki potencijal u proširivanju saradnje sa lokalnim dobavljačima.

- Osim kompanije "Simpo" iz Vranja, s kojom sarađuje više od 20 godina, i fabrike Jasen-Lukić iz Paraćina, "Ikea" traži i druge dobavljače u Srbiji - rekao je Ohlson.

Nastojanja kompanije "Ikea" su, piše u saopštenju, da što pre počne sa izgradnjom prve robne kuće u Srbiji, koja će biti otvorena u Beogradu.

- Uz uslov rešavanja svih administrativnih procedura i dobijanja neophodnih dozvola, "Ikea" je spremna da otvori prvu robnu kuću krajem 2013. godine - saopštio je kabinet predsednika Srbije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;