IZOLACIJA-468X60-BANNER

"Ikea" otvara pet robnih kuća u Srbiji

16.03.2012. | Beta

Kompanija "Ikea" planira proširenje poslovanja u Srbiji, a prvu od pet robnih kuća otvoriće krajem 2013. godine, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Kako je navedeno, predstavnici švedske kompanije obavestili su predsednika Srbije Borisa Tadića da je dugoročni plan te kompanije da otvori dve robne kuće u Beogradu i po jednu u Novom Sadu, Nišu i centralnoj Srbiji.

- Tadić je razgovoru sa predstavnicima "Ikee" izrazio veliko zadovoljstvo zbog odluke ove kompanije da investira u Srbiji - piše u saopštenju.

Dodaje se da je glavni izvršni direktor "Ikee" Mikael Ohlson upoznao Tadića s trenutnim statusom investicije te kompanije u Srbiji i potvrdio odlučnost u razvoju daljeg poslovanja na srpskom tržištu.

- Tadić je izrazio punu podršku planovima kompanije "Ikea" u Srbiji, ističući da će državne i lokalne institucije pomagati, shodno svojim mogućnostima i ovlašćenjima, rešavanje svih otvorenih pitanja u cilju efikasne realizacije ove važne investicije, koja će otvoriti nova radna mesta i pružiti široke mogućnosti razvoja domaće industrije - istaknuto je u saopštenju.

Ohlson je, kako je navedeno, naglasio da vidi veliki potencijal u proširivanju saradnje sa lokalnim dobavljačima.

- Osim kompanije "Simpo" iz Vranja, s kojom sarađuje više od 20 godina, i fabrike Jasen-Lukić iz Paraćina, "Ikea" traži i druge dobavljače u Srbiji - rekao je Ohlson.

Nastojanja kompanije "Ikea" su, piše u saopštenju, da što pre počne sa izgradnjom prve robne kuće u Srbiji, koja će biti otvorena u Beogradu.

- Uz uslov rešavanja svih administrativnih procedura i dobijanja neophodnih dozvola, "Ikea" je spremna da otvori prvu robnu kuću krajem 2013. godine - saopštio je kabinet predsednika Srbije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


DELIGHT-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;