INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Lafarge" ulaže 2 miliona evra u razvoj Beočina

23.12.2011. | E-kapija

Beočinska fabrika cementa Lafarge uložiće u narednih pet godina dva miliona evra u razvoj te lokalne zajednice, saopštila je juče ta kompanija.

Sredstva će biti uložena u poboljšanje uslova života građana, održavanje dostignutog nivoa sportskog i kulturnog života i u stvaranje povoljnije klime za privlačenje investitora u beočinskoj opštini, rečeno je prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji predstavnika te kompanije i opštine Beočin.

Lafarge se obavezao da će tokom narednih pet godina investirati po 200.000 evra godišnje u infrastrukturno opremanje Beočin-biznis parka i industrijskih zona u Beočinu.

Predsednik opštine Beočin Bogdan Cvejić, nakon potpisivanja sporazuma, istakao je njegovu važnost jer to pruža mogućnost realizacije planiranih aktivnosti u lokalnoj zajednici. "Posebno je važna činjenica da ćemo zajedno nastaviti da radimo na stvaranju novih radnih mesta kroz opremanje Beočin biznis-parka i drugih industrijskih zona", izjavio je Cvejić. "Odlukama koje su u našoj nadležnosti trudimo se da i kompaniji Lafarge koja posluje u našoj Beočinu skoro deset godina, kao i drugim investitorima obezbedimo predvidivost i sigurnost u poslovanju i na taj način stvorimo nova radna mesta za naše sugrađane, što je najvažniji zadatak na kom radimo."

"Izuzetno nam je drago što smo u mogućnosti da i u ovo vreme neizvesnosti i krize, aktivno nastavimo ulaganje u konstantni razvoj zajednice u kojoj poslujemo. Sigurni smo da ćemo ovim sporazumom dodatno ojačati našu saradnju i doneti izvesnu sigurnost u ovim izazovnim vremenima", izjavio je direktor Lafarge Srbija Kostin Bork.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;