INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Retrospektiva 2023. u Tehnomarketu kroz nove proizvode i projekte

13.02.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Već 33 godina arhitekte i dizajneri uspešno implementiraju Tehnomarket proizvode na više od 8.000 projekata u svetu. Kompanija koja dizajnira i proizvodi svoje sopstvene profile i sisteme na tržištu se diferencira slušajući arhitekte i nudeći svoja rešenja za njihove briljantne ideje.

Ekstruzija profila

Ekstruzija profila (Foto: Tehnomarket)

U ponudi kompanije Tehnomarket nalazi se čitav proces od proizvodnje profila do gotovog prozora, ostakljene i ventilisane fasade.

Ovaj proces obuhvata najpre ekstruziju profila i njihovu plastifikaciju Chrome Free tehnologijom. Sistemi prozora i vrata LINEAL namenjeni su krajnjim kupcima i distributivnim partnerima iz različitih država. Brend LINEAL Therm najrasprostranjeniji je energetsko efikasni proizvod firme. U 2023. godini ugrađen je na još četiri objekta u Bruklinu, na Menhetnu i Long Ajlendu od kojih se posebno ističe luksuzni kompleks stanova Post House Boerum Hill.

Boerum Hill, LINEAL Therm, New York

Boerum Hill, LINEAL Therm, New York (Foto: Tehnomarket)

Misija kompanije je proizvodnja visokokvalitetnih proizvoda od aluminijuma, sa minimalnim efektom na prirodu. Produktivnost uz očuvanje životne sredine ostvarena je 2023. godine izgradnjom i puštanjem u rad solarne elektrane za sopstvene potrebe, jačine 630kWp, kojom se pokriva najveći deo potreba električne energije za celokupnu proizvodnju.

Ušteda energije i smanjenje CO2 omogućeni su kroz ovaj projekat. Tehnomarket je takođe razvio SOLAR sistem za podkonstrukcije solarnih panela, sa kojim nastavlja da prati svoju zelenu misiju.

U 2023. godini kompanija je dodala još jedan proizvod u portfolio fasadnih obloga za tržište Srbije koji se savršeno kombinuje sa VENT podkonstrukcijom za fasade - EQUITONE fiber cementne ploče. Equitone fasada takođe je našla primenu na Belgrade Waterfront projektu i to na objektu Eterna.

Eterna

Eterna, VENT i Equitone fasada (Foto: Tehnomarket)

Kao i do sada, Tehnomarket ponosno ističe svoje partnerstvo sa Alucoil kompanijom na polju prodaje Larson i Larcore fasadnih panela, Larson i Larcore protivpožarne zaštite do A2, koji između ostalog čine ventilisanu fasadu DC Towers u Beču ili na muzeju PRADA Fondazione u Milanu.

Iz 2023. Tehnomarket izdvaja projekat gradskog teatra u Kuvajtu u saradnji sa Svetlost Teatar kompanijom. U Tehnomarketu, pored prodaje Alucoil panela, može se izvršiti i potpuna obrada istih na CNC mašini kao i savijanje i zatvaranje ivica panela na Alu Bender mašini.

Kuvajt

Sabah Al Salem University City Hall, Kuvajt - Larcore paneli i VENT (Foto: Tehnomarket)

U sferi pratećih proizvoda firma je razvila T Fence, sistem aluminijumskih ograda, kao i brend INTERIO, sistem unutrašnjih pregrada. Ovim je otvoren novi prostor Tehnomarket proizvoda u dizajnu enterijera.

Tehnomarket konstantno traži, testira i razvija nove koncepte i nove proizvode kako bi zadovoljio stalno rastuće standarde aluminijumskih proizvoda na projektima. Od specifikacije do instalacije, njihov tim sarađuje sa arhitektama, dizajnerima i izvođačima na posebnim detaljima.

INTERIO sistem unutrašnjih pregrada

INTERIO sistem unutrašnjih pregrada (Foto: INTERIO NS Glass)

Tradicija izvođenja avangardnih i naprednih projekata čini Tehnomarket odabranom firmom najzahtevnijih arhitekata kada se radi o sistemima prozora, vrata, kompozitnim panelima, ostakljenim i ventilisanim fasada, obradom i proizvodnjom profila.

Kompaniju čine ljudi, pa je tako i protekle godine tim kompanije Tehnomarket postao snažniji i dobro se zabavio na tim building putovanju u Kopenhagen, kao i na raftingu na Tari pored mnogih drugih aktivnosti i pogodnosti kojima se uzdiže čitava korporativna kultura i okruženje u kome zaposleni ove kompanije borave.

T Fence

T Fence - novi sistem alu ograda (Foto: Tehnomarket)

Tokom 2023. Tehnomarket je podržao mnoge manifestacije poput Dana Orisa u Zagrebu i učestvovao na više sajmova od kojih se izdvajaju sajmovi u Banja Luci i Sarajevu. Pred sam kraj godine, u novembru, Tehnomarketu je uručeno priznanje za izuzetan doprinos u privredi Vojvodine, nagrada Lazar Dunđerski.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;