SFSOPLATE-468X60-BANNER

Novi kompleks na lokaciji Plavi horizonti

16.11.2011. | SEEbiz

Qatari Diar Hotel Property Investment Montenegro (QDHPIM) je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavio planove za izgradnju luksuznog turističkog kompleksa u Crnoj Gori. Ova kompanija će uložiti 250 miliona evra u budući kompleks na lokaciji Plavi horizonti, što će taj projekat učiniti jednom od najvećih direktnih inostranih investicija u turizam u Crnoj Gori.

Kompleks na lokaciji Plavi horizonti prostiraće se na površini od 24ha, a planirano je da tu Qatari Diar izgradi luksuzni turistički kompleks sa pet zvezdica u mediteranskom arhitektonskom stilu. U sastavu kompleksa nalaziće se hotel sa oko 100 jedinica, ekskluzivne rezidencijalne vile i apartmani koji će biti dostupni za kupovinu, spa centar i drugi prateći sadržaji. Pored toga, gostima će na raspolaganju biti i prodavnice, restorani, klub na plaži, kao i veliki broj sportskih terena. 

Qatari Diar će i prilikom realizacije projekta na lokaciji Plavi horizonti, u skladu sa kompanijskom globalnom politikom, nastojati da sveobuhvatnim pristupom doprinese razvoju lokalne zajednice i obezbedi preduslove za njen dugoročan održivi razvoj, a da istovremeno zaštiti i unapredi autohtonu prirodnu lepotu i lokalne tradicije.

"Luksuzno ljetovalište na lokaciji Plavi horizonti će u značajnoj mjeri obogatiti turističku ponudu Crne Gore i doprinijeće pozicioniranju zemlje kao turističke destinacije visoke klase. Ovo je četvrti projekat koji Qatari Diar gradi u Evropi, isključujući Veliku Britaniju, što Tivat svrstava rame uz rame sa Parizom i Milanom. Projekat se odvija planiranom dinamikom i trenutno smo fokusirani na finalizaciju planske dokumetacije. Nakon odobrenja Detaljnog urbanističkog plana, počećemo pripremu lokacije za veoma kompleksan građevinski proces koji će trajati oko dvije i po godine", rekao je Entoni Šoles (Anthony Scholes), direktor projekta. 

Kompanija Qatari Diar uspostavila je blisku saradnju sa lokalnom zajednicom kako bi projekat bio realizovan u obostranom interesu, pre svega kroz angažovanje lokalnih kompanija kao podizvođača. Realizacijom projekta biće stvorena potreba za značajnim brojem novih radnih mesta.

Qatari Diar primenjuje rešenja koja omogućavaju maksimalnu uštedu energije i najviše standarde upravljanja otpadom, koristi materijale iz obnovljivih izvora, kao i visokokvalitetne lokalne građevinske materijale

Šoles je ocenio kao veoma dobru saradnju kompanije Qatari Diar sa državnim organima Crne Gore i lokalnom samoupravom u Tivtu, i zahvalio na podršci predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i gradonačelniku Tivta koji su prisustvovali prezentaciji, a koji su po njegovom mišljenju, u potpunosti prepoznali razvojne potencijale projekta.

Link:

Kompanija Qatari Diar

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;