Traži se povlačenje Predloga Zakona o komunalnim delatnostima

16.11.2011. | RTV

Udruženje komunalnih delatnosti Privredne komore Srbije predložilo je povlačenje Predloga Zakona o komunalnim delatnostima jer bi njegovo usvajanje dovelo do katastrofalnih posledica i po građane i po nacionalni interes.

Branimir Ljumović, sekretar Udruženja komunalnih delatnosti PKS izjavio je za Radio Novi Sad da je Vlada Srbije prihvatila ovaj predlog zakona na telefonskoj sednici ne uzimajući u obzir argumente stručne javnosti koji su izneti u javnoj raspravi. On smatra da bi ulazak privatnog kapitala u javne komunalne sisteme imao poguban uticaj na standard građana.

"Svakom normalnom treba da bude jasno da se voda ne može davati nikome jer je to strateški resurs, osnovni izvor života i sa tim se apsolutno ne treba igrati i dovoditi u pitanje bezbednost građana i nacionalni interes. Ukoliko privatni kapital uđe u javne siteme, vodovod npr, došli bi do toga da građani ne mogu da plaćaju te usluge, pa bismo došli u situaciju kao Bukureštu, da se ljudi umivaju u fontanama", zaključuje Ljumović.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...
Aleksandar 09.04.2021.
Kako ste naivni, obećanje, ludom radovanje....
Tijana 08.04.2021.
Kada mogu da se prijavim i gde?
Muvica 07.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije i f...
Ljubisa 07.04.2021.
Pitanje: da li ce moci da se prijave za ref...