Putari Nibensa održavaće puteve

11.10.2011. | T. Spalević | Večernje novosti

Članice Nibens grupe, PZP Kragujevac, Niš, Vranje i Vojvodinaput-Bačkaput, neće ostati bez posla na zimskom održavanju magistralnih i regionalnih saobraćajnica, dogovoreno je u juče na sastanku u prostorijama Puteva Srbije.

Rešenje za PZP Beograd, naći će se u narednih sedam dana. Ovo preduzeće se izjasnilo da nije u mogućnosti da održava ugovorenih 800km ukoliko mu se avansno ne uplati iznos od 80 miliona dinara, koliko im je potrebno da se podele plate radnicima, popravi i registruje mehanizacija.

"PZP Beograd je u najtežoj situaciji od svih članica Nibensa", izjavio je za Večernje novosti Zoran Drobnjak, generalni direktor Puteva Srbije. "Putevi Srbije, kao investitor, avans ne mogu da im uplate, ali ćemo pokušati da nađemo način da im druge putarske firme koje održavaju saobraćajnice pomognu i to bi trebalo da rešimo u narednih sedam dana."

Po rečima Drobnjaka, za preduzeća Kragujevac, Vranje i Niš, čija je mehanizacija registrovana, potrebne količine goriva i rizle obezbediće preduzeće Srbijaput, a ona će taj repromaterijal platiti odloženo. Isto važi i za Bačkaput koji će gorivom i rizlom snabdeti Vojvodinaput.

"Za održavanje putne mreže ove godine raspolažemo sa 10 milijardi dinara, od čega je šest namenjeno letnjem i to je posao koji je završen, a preostalih četiri milijarde zimskom održavanju", naglašava Drobnjak.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


IKT
IKT
BEOGRAD
www.ikt.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...