Radnici putarskih preduzeća ponovo počinju štrajk

30.09.2011. | Biznis novine

Sindikati PZP Beograd, Niš, Vranje, Kragujevac i Vojvodinaput-Bačkaput počeće 10. oktobra s preotestima u Beogradu koji će trajati dok se ne isplate zaostale zarade radnicima i obezbede sredstva za nastavak rada preduzeća, saopstile su u sredu, 28. septembra, te sindikalne organizacije.

Na sastanku predsednika tih sindikata, zaključeno je da radnici tih pet preduzeća Nibens grupe nemaju izbora, te su su uputili dopise u kojima se insistira da se reši problem zaposlenih u tim preduzećima i to: premijeru Mirku Cvetkoviću, direktoru JP Putevi Srbije Zoranu Drobnjaku, ključnim bankama i guverneru Narodne banke Srbije Dejanu Šoškiću.

"Pet hiljada radnika i njihovih porodica gladuju", zaključeno je na sastanku. Radnici tih preduzeća koji su od maja ove godine protestovali u većim gradovima Srbije i na autoputevima, izrazili su očekivanje da će građani Beograda pokazati razumevanje za njihov protest.

U sastavu Nibens grupe sada je dvanaest preduzeća koja zapošljavaju 5.200 radnika, od kojih je većina na prinudonom odmoru zbog blokade računa firme i nagomilanih dugova.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...