PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Radnici putarskih preduzeća ponovo počinju štrajk

30.09.2011. | Biznis novine

Sindikati PZP Beograd, Niš, Vranje, Kragujevac i Vojvodinaput-Bačkaput počeće 10. oktobra s preotestima u Beogradu koji će trajati dok se ne isplate zaostale zarade radnicima i obezbede sredstva za nastavak rada preduzeća, saopstile su u sredu, 28. septembra, te sindikalne organizacije.

Na sastanku predsednika tih sindikata, zaključeno je da radnici tih pet preduzeća Nibens grupe nemaju izbora, te su su uputili dopise u kojima se insistira da se reši problem zaposlenih u tim preduzećima i to: premijeru Mirku Cvetkoviću, direktoru JP Putevi Srbije Zoranu Drobnjaku, ključnim bankama i guverneru Narodne banke Srbije Dejanu Šoškiću.

"Pet hiljada radnika i njihovih porodica gladuju", zaključeno je na sastanku. Radnici tih preduzeća koji su od maja ove godine protestovali u većim gradovima Srbije i na autoputevima, izrazili su očekivanje da će građani Beograda pokazati razumevanje za njihov protest.

U sastavu Nibens grupe sada je dvanaest preduzeća koja zapošljavaju 5.200 radnika, od kojih je većina na prinudonom odmoru zbog blokade računa firme i nagomilanih dugova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;