INFONET-468X60-BANNER

Dvojica radnika poginula, trojica zatrpana u odronu zemlje

29.09.2011. | N.Š. | Blic


Klizište kod vrtića Flora
arhiv Večernjih novosti

U odronu zemlje pri sanaciji klizišta u Zemunu, dvojica radnika su poginula, a jedan je teško povređen. Trojica radnika su još zatrapana, javio je reporter dnevnog lista Blic. Nesreća se dogodila danas rano popodne u Ulici Đorđa Pantelića kada se na radilištu, kod dečjeg vrtića Flora, otkopana zemlja obrušila i zartrpala šestoricu radnika.

Ispod gomile zemlje, trojica radnika su izvučena, od kojih su dvojica dvojica nastradala, a jedan je sa teškim povredama kičme prevezen u Urgentni centar.

Tridesetak mališana iz obdaništa Flora iz predostrožnosti je evakuisano, a spasilačke ekipe pokušavaju da izvuku još trojicu zatrpanih radnika. Policija nikom ne dopušta prolaz i prilaz, a ulica je blokirana. U toku je evakuacija dela naselja u blizini obdaništa. Spasilačke ekipe otkopavaju odronjenu zemlju kako bi došli do zatrpanih radnika. Na terenu je najmanje desetak policijskih i vatrogasnih vozila, a načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić najavio je da će se uskoro saopštiti detaljnije informacije o nesreći.

Klizište u ovom delu grada već dugo ugrožava i obdanište i okolne objekte, a Skupština grada Beograda finansirala je izgradnju potpornog zida kojim bi se obezbedio teren na kojem je vrtić Flora

U martu prošle godine obdanište Flora evakuisano je. Tada su u roku od petanaest minuta deca preseljena u susedni vrtić Zlatni bor. Klizište koje se početkom marta aktiviralo u Ulici Nedeljka Ercegovca, u kojoj se nalazi objekat, pretilo je i ovoj dečjoj ustanovi jer se zemlja obrušila samo par metara od zgrade vrtića. Odroni su se pojavili  na ovoj zemunskoj padini još 2009. godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;