INFONET-468X60-BANNER

Niz akcija Srbijašuma za proslavu 20. rođendana

29.09.2011. | Economy

Preduzeće Srbijašume obeležiće 20 godina postojanja i Međunarodnu godinu šuma nizom akcija, a za oktobar planira ozelenjavanje školskih parkova, obdaništa, kao i dvorišta doma za decu ometenu u razvoju u Trsteniku.

Srbijašume će pokloniti krajem oktobra park jednoj osnovnoj skoli na Novom Beogradu, akcija će se zvati Jedanaest stabala za beogradske mališane i u njoj će učestvovati i predstavnici medija, prvenstveno onih koji su na Novom Beogradu, saopštilo je ovo preduzeće. Medijske kuće odrediće po jednog poznatog novinara koji ce posaditi jedno drvo u tom školskom dvorištu, a svako drvo će imati pločicu sa imenom medijske kuće koja ga je posadila. Cilj akcije je da se omogući da deca rastu u zdravoj sredini i da zavole prirodu, ali i da se pozovu druga velika preduzeća da se uključe i pomognu osnovnim školama i obdaništima na teritoriji Beograda i cele Srbije.

U cilju povećanja površina pod šumama, preduzeće Srbijašume počinje akciju jesenjeg pošumljavanja, sadnjom lišćarskih vrsta drveća (hrast, bukva, topola ) i četinarskih vrsta (bor, jela, smrča) u zavisnosti od staništa.

Ujedinjene nacije proglasile su 2011. za svetsku godinu šuma, u nameri da ukažu na značaj šuma, neophodnost njihovog očuvanja kao i na obavezu povećanja površina pod šumama. (Pročitajte tekst: Međunarodna godina šuma)

Preduzeće Srbijašume danas obeležava dvadeset godina postojanja i Međunarodnu godinu šuma proslavom u beogradskom Sava centru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;