INFONET-468X60-BANNER

Niz akcija Srbijašuma za proslavu 20. rođendana

29.09.2011. | Economy

Preduzeće Srbijašume obeležiće 20 godina postojanja i Međunarodnu godinu šuma nizom akcija, a za oktobar planira ozelenjavanje školskih parkova, obdaništa, kao i dvorišta doma za decu ometenu u razvoju u Trsteniku.

Srbijašume će pokloniti krajem oktobra park jednoj osnovnoj skoli na Novom Beogradu, akcija će se zvati Jedanaest stabala za beogradske mališane i u njoj će učestvovati i predstavnici medija, prvenstveno onih koji su na Novom Beogradu, saopštilo je ovo preduzeće. Medijske kuće odrediće po jednog poznatog novinara koji ce posaditi jedno drvo u tom školskom dvorištu, a svako drvo će imati pločicu sa imenom medijske kuće koja ga je posadila. Cilj akcije je da se omogući da deca rastu u zdravoj sredini i da zavole prirodu, ali i da se pozovu druga velika preduzeća da se uključe i pomognu osnovnim školama i obdaništima na teritoriji Beograda i cele Srbije.

U cilju povećanja površina pod šumama, preduzeće Srbijašume počinje akciju jesenjeg pošumljavanja, sadnjom lišćarskih vrsta drveća (hrast, bukva, topola ) i četinarskih vrsta (bor, jela, smrča) u zavisnosti od staništa.

Ujedinjene nacije proglasile su 2011. za svetsku godinu šuma, u nameri da ukažu na značaj šuma, neophodnost njihovog očuvanja kao i na obavezu povećanja površina pod šumama. (Pročitajte tekst: Međunarodna godina šuma)

Preduzeće Srbijašume danas obeležava dvadeset godina postojanja i Međunarodnu godinu šuma proslavom u beogradskom Sava centru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;