INFONET-468X60-BANNER

ALUMIL Zeleni ambasadori organizovali ekološku akciju u Novoj Pazovi

01.11.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Društvena odgovornost predstavlja jedan od osnovnih postulata poslovanja ALUMIL kompanije koji se realizuje kroz strateški postavljene aktivnosti, a sve u cilju brige o planeti, odnosno obezbeđivanju sigurnog "doma" i stvaranja bolje budućnosti za sve, a posebno za naredne generacije.

ALUMIL kompanija se trudi da svoj doprinos u rešavanju globalnih ekoloških izazova pruži kroz uključivanje u veliki broj inicijativa kako bi na taj način podigla ekološku svest društva, koja predstavlja neophodnu osnovu daljeg održivog razvoja i zaštite životne sredine

Misiju stvaranja zelene korporativne kulture i brige o životnoj sredini kompanija realizuje uz pomoć tima volontera Zelenih ambasadora koji čine zaposleni kompanije.

Jedna od ekoloških akcija koju su ALUMIL Zeleni ambasadori realizovali u saradnji sa Opštinom i JKP Nova Pazova, jeste sadnja drveća u dvorištu predškolske ustanove "Bubamara" i Osnovne škole "Rastko Nemanjić - Sveti Sava" u Novoj Pazovi.

Događaj, koji se održao u oktobru, okupio je preko 50 Zelenih ambasadora ALUMIL kompanije i njihovih članova porodice, koji su zajedničkim snagama zasadili 60 sadnica, a sve u cilju obezbeđivanja kvalitetnijeg vazduha i zdravijeg okruženja deci.

Za najmlađe volontere održana je i edukativna radionica od strane stručnih lica Dečije ekološke akademije, kroz koju je detaljnije objašnjena važnost i značaj šuma, šumskih ekosistema i očuvanje prirode. 

Sadnja drveća je jedna od najboljih aktivnosti koje se mogu realizovati za planetu. Drveće proizvodi kiseonik, smanjuje ugljen-dioksid i zagađivače iz vazduha i pozitivno utiče na životnu sredinu, biodiverzitet, kao i na celo društvo i zajednicu.

Za ALUMIL tim Zelenih ambasadora životna sredina je glavni prioritet i stoga su posvećeni daljoj organizaciji akcija kako bi doprineli očuvanju planete.

Ekološkom svešću, upornošću i strašću, može se poboljšati kvalitet života nas i budućih generacija.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;