INFONET-468X60-BANNER

ALUMIL Zeleni ambasadori organizovali ekološku akciju u Novoj Pazovi

01.11.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Društvena odgovornost predstavlja jedan od osnovnih postulata poslovanja ALUMIL kompanije koji se realizuje kroz strateški postavljene aktivnosti, a sve u cilju brige o planeti, odnosno obezbeđivanju sigurnog "doma" i stvaranja bolje budućnosti za sve, a posebno za naredne generacije.

ALUMIL kompanija se trudi da svoj doprinos u rešavanju globalnih ekoloških izazova pruži kroz uključivanje u veliki broj inicijativa kako bi na taj način podigla ekološku svest društva, koja predstavlja neophodnu osnovu daljeg održivog razvoja i zaštite životne sredine

Misiju stvaranja zelene korporativne kulture i brige o životnoj sredini kompanija realizuje uz pomoć tima volontera Zelenih ambasadora koji čine zaposleni kompanije.

Jedna od ekoloških akcija koju su ALUMIL Zeleni ambasadori realizovali u saradnji sa Opštinom i JKP Nova Pazova, jeste sadnja drveća u dvorištu predškolske ustanove "Bubamara" i Osnovne škole "Rastko Nemanjić - Sveti Sava" u Novoj Pazovi.

Događaj, koji se održao u oktobru, okupio je preko 50 Zelenih ambasadora ALUMIL kompanije i njihovih članova porodice, koji su zajedničkim snagama zasadili 60 sadnica, a sve u cilju obezbeđivanja kvalitetnijeg vazduha i zdravijeg okruženja deci.

Za najmlađe volontere održana je i edukativna radionica od strane stručnih lica Dečije ekološke akademije, kroz koju je detaljnije objašnjena važnost i značaj šuma, šumskih ekosistema i očuvanje prirode. 

Sadnja drveća je jedna od najboljih aktivnosti koje se mogu realizovati za planetu. Drveće proizvodi kiseonik, smanjuje ugljen-dioksid i zagađivače iz vazduha i pozitivno utiče na životnu sredinu, biodiverzitet, kao i na celo društvo i zajednicu.

Za ALUMIL tim Zelenih ambasadora životna sredina je glavni prioritet i stoga su posvećeni daljoj organizaciji akcija kako bi doprineli očuvanju planete.

Ekološkom svešću, upornošću i strašću, može se poboljšati kvalitet života nas i budućih generacija.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;