INFONET-468X60-BANNER

Konkurs za izgradnju postrojenja za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u Šapcu

26.07.2011. | E-kapija

Konkurs za izbor izvođača za izgradnju postrojenja za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u Šapcu biće zatvoren 1. avgusta. Projekat vredan 8,4 miliona evra finansira Delegacija evropske komisije u Srbiji.

Izgradnjom postrojenja postojeća gradska kanalizacija koja se izliva u Savu kod Novog mosta biće dovedena do lokacije budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kod Belih limova. Prerađene i filtrirane otpadne vode koje bi se izlivale u Savu ne bi predstavljale opasnost po zdravlje ljudi, biljnog i životinjskog sveta i bile bi u skladu sa najvišim ekološkim standardima.

U toku je i procedura za izbor izvođača za izgradnju obaloutvrde na lokaciji budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, čiji je cilj da zaštiti postrojenje. Konkurs je otvoren do 28. avgusta. Radove vredne 1,5 miliona finansiraće Direkcija za vode Republike Srbije.

Do 31. avgusta otvoren je konkurs za izbor izvođača radova za izgradnju crpne stanice Glavna kod Novog mosta. Vrednost radova je 1,3 miliona evra, a sredstva obezbeđuje Direkcija za vode.

Kolektor od crpne stanice do budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda vodiće kroz Zorku. Radove vredne 197 miliona dinara finansiraće NIP, a povereni su grupi izvođača: beogradskim preduzećima Projektomontaža i Hidropromet inženjering i šabačkom preduzeću Mašinokop. Početak radova očekuje se tokom avgusta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;