IZOLACIJA-468X60-BANNER

Danas otvaranje novog vračarskog trga

03.06.2011. | Beta

Danas, na uglu ulica Njegoševe i Maksima Gorkog, predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović, predstaviće javnosti novi trg na Vračaru.

(Branimir Kuzmanović)

Ovaj prostor dugo godina je bio zapušten, na njemu su bili kiosci, nelegalne tezge ili su se parkirali automobili. Na inicijativu građana, opština Vračar uredila je površinu na uglu ulica Maksima Gorkog i Njegoševe kao moderno dizajniran javni prostor.

Na ovom mestu je visoka frekvencija kretanja građana i svi će ubuduće prolaziti ili se odmoriti na trgu sa zelenilom, fontanom i klupama.

Uređenje novog trga je primer kako skromnim sredstvima može da se uredi zapuštena gradska površina. Projekat je uradila arhitekta Jovana Miletić kao studentski rad, a doprinos uređenju ovog prostora dali su i stručnjaci javnih komunalnih preduzeća "Gradske pijace", "Beogradski vodovod i kanalizacija" i "Javno osvetljenje".

 

Komentari: 1

Zoran 05.06.2011 11.25.09

Naravno da je lepo sto je ovaj trg otvoren.Bilo bi jos lepse kada bi se regulisao "kvantas" na Kalenicevoj pijaci i kada bi se postojali javni toaleti za desetine ljudi koji spavaju na ulici i u kamionima pored pijace. I higijena bi se unapredila.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;