IZOLACIJA-468X60-BANNER

"Putevi Užice" i dalje pregovaraju oko kupovine PZP "Vranje"

15.04.2011. | eKapija

Generalni direktor Puteva iz Užica, Milan Bojović, izjavio je da pregovori oko kupovine PZP "Vranje" koje se nalazi u sastavu "Nibens grupacije" i dalje traju, a da će ishod zavisiti od deblokade vranjske firme.

- Da bi se dogovor oko kupovine realizovao, potrebno je da vlasnik PZP "Vranje" reši niz pitanja i oslobodi preduzeće blokade. Period za to je do kraja maja i tad bi trebalo da se potpiše ugovor o kupovini - izjavio je on.

Direktor vranjske putarske kompanije kaže da ovo preduzeće radi dobro, a da nevolje proističu iz kredita koje je podizalo matično preduzeće u Nišu, a PZP "Vranje" je bio jemac ove ugovorne obaveze.

Prema njegovim rečima vlasnik planira da reprogramira kredite i da kod banaka izdejstvuje mirovanje obaveza dve godine, te od raspleta ove situacije zavisi i prodaja kompanije Putevima.

Nakon velike krize koja je zahvatila "Nibens grupaciju" (PZP "Beograd", PZP "Niš", PZP "Kragujevac", "Sremput", itd), Putevi iz Užica su postali vodeća domaća putarska grupacija, pa su u skladu sa tim preuzeli vođenje konzorcijuma na izradi auto-puta na severnom kraku Koridora 10.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;