"Putevi Užice" i dalje pregovaraju oko kupovine PZP "Vranje"

15.04.2011. | eKapija

Generalni direktor Puteva iz Užica, Milan Bojović, izjavio je da pregovori oko kupovine PZP "Vranje" koje se nalazi u sastavu "Nibens grupacije" i dalje traju, a da će ishod zavisiti od deblokade vranjske firme.

- Da bi se dogovor oko kupovine realizovao, potrebno je da vlasnik PZP "Vranje" reši niz pitanja i oslobodi preduzeće blokade. Period za to je do kraja maja i tad bi trebalo da se potpiše ugovor o kupovini - izjavio je on.

Direktor vranjske putarske kompanije kaže da ovo preduzeće radi dobro, a da nevolje proističu iz kredita koje je podizalo matično preduzeće u Nišu, a PZP "Vranje" je bio jemac ove ugovorne obaveze.

Prema njegovim rečima vlasnik planira da reprogramira kredite i da kod banaka izdejstvuje mirovanje obaveza dve godine, te od raspleta ove situacije zavisi i prodaja kompanije Putevima.

Nakon velike krize koja je zahvatila "Nibens grupaciju" (PZP "Beograd", PZP "Niš", PZP "Kragujevac", "Sremput", itd), Putevi iz Užica su postali vodeća domaća putarska grupacija, pa su u skladu sa tim preuzeli vođenje konzorcijuma na izradi auto-puta na severnom kraku Koridora 10.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !