U planu izgradnja autoputa Požega-Višegrad

30.08.2010. | Danas

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Republike Srpske Milorad Dodik, u prisustvu nekoliko ministara dveju zemalja i gradonačelnika Užica Jovana Markovića, predstavili su u subotu (28. avgust 2010. godine) užičkim privrednicima projekat izgradnje autoputa od Požege do Višegrada.

Ta saobraćajnica od oko 180 kilometara trebalo bi da bude i najkraća veza između Koridora 10 u Srbiji i Koridora 5 u BiH i da podstakne realizaciju zajedničkih projekata u drugim oblastima, kao što su energetika, turizam i prekogranična saradnja.

- Odluka o izgradnji autoputa do južnog Jadrana, čiji bi jedan krak vodio od Požege prema Užicu, Kotromanu, Višegradu, Jahorini i Sarajevu, i dalje prema Trebinju, ima svoje utemeljenje u ekonomskom razvoju celog kraja. Njime se stvaraju pretpostavke za nova radna mesta i podsticaj proizvodnje u ovom delu Srbije, Republike Srpske i BIH, poručio je Tadić.

Premijer RS Milorad Dodik ocenio je da će autoput doprineti integraciji stanovništva na tom prostoru, te da će dve države u fazama realizovati taj projekat.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije
Mima 12.04.2021.
Gde i kome se treba prijaviti za subvenciju...