SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Fontana" budući kulturni centar Novog Beograda

20.08.2010. | e-kapija

Opština Novi Beograd pokrenula je rekonstrukciju nekada poznatog bioskopa Fontana, gde su nedavno počeli grubi građevinski radovi. Kako je za eKapiju objasnio Igor Pupić, koordinator za projekte u opštini Novi Beograd, radovi će se odvijati u dve faze.

"U prvoj fazi, koja će trajati nekoliko meseci biće urađena sanacija objekta fasada, hidro, termo i zvučna izolacija, instalacije i drugi neophodni radovi. Dok u drugoj fazi sledi uređenje enterijera i opremanje objekta tehičkim elementima", navodi Pupić.

S obzirmo na to da je zgrada bioskopa Fontana zakonom zaštićen objekat, njen izgled se posle rekonstrukcije neće promeniti. Iako će ostati iste površine oko 1.500m2, kako kaže sagovornik eKapije, u okviru zgrade više prostora nego do sada biće iskorišćeno za kulturne sadržaje.

"Bioskop Fontana će biti u funkciji, ali on neće moći da parira multipleskima u TC Delta city ili Ušću, ali će centar dodatnim sadržajima sigurno biti interesantan. Ideja za Fontanu je da ona bude Centar evropskog filma, ali će svoje mesto ovde pronaći i pozorišni komadi i kamerni koncerti. U zgradi će biti i biblioteka, kao i prostorije Novobeogradske kulturne mreže", navodi Pupić.

Izvođač radova je Izoprom iz Čajetine.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;