"Fontana" budući kulturni centar Novog Beograda

20.08.2010. | e-kapija

Opština Novi Beograd pokrenula je rekonstrukciju nekada poznatog bioskopa Fontana, gde su nedavno počeli grubi građevinski radovi. Kako je za eKapiju objasnio Igor Pupić, koordinator za projekte u opštini Novi Beograd, radovi će se odvijati u dve faze.

"U prvoj fazi, koja će trajati nekoliko meseci biće urađena sanacija objekta fasada, hidro, termo i zvučna izolacija, instalacije i drugi neophodni radovi. Dok u drugoj fazi sledi uređenje enterijera i opremanje objekta tehičkim elementima", navodi Pupić.

S obzirmo na to da je zgrada bioskopa Fontana zakonom zaštićen objekat, njen izgled se posle rekonstrukcije neće promeniti. Iako će ostati iste površine oko 1.500m2, kako kaže sagovornik eKapije, u okviru zgrade više prostora nego do sada biće iskorišćeno za kulturne sadržaje.

"Bioskop Fontana će biti u funkciji, ali on neće moći da parira multipleskima u TC Delta city ili Ušću, ali će centar dodatnim sadržajima sigurno biti interesantan. Ideja za Fontanu je da ona bude Centar evropskog filma, ali će svoje mesto ovde pronaći i pozorišni komadi i kamerni koncerti. U zgradi će biti i biblioteka, kao i prostorije Novobeogradske kulturne mreže", navodi Pupić.

Izvođač radova je Izoprom iz Čajetine.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 19.04.2021.
Biće da su pojedinci to već odradili...o tr...
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...