INFONET-468X60-BANNER

"Plava dvorana" Sava centra sada ima najsavremeniju tehniku i bolju akustiku - Otvaranje u septembru

22.05.2024. | eKapija

Sava centar je doživeo potpuni preobražaj, a njegova rekontruisana "Plava dvorana", koja može da primi 4.050 posetilaca, biće svečano otvorena 3. septembra. Ovim se završava kompletna obnova Sava centra, u koju je investirano 120 miliona evra.

Sava centar

U "Plavoj dvorani" moći će da se organizuju brojne manifastacije (Foto: Delta holding)

Kristina Milinčić, generalna direktorka Sava centra, izjavila je da će otvaranje "Plave dvorane" omogućiti Beogradu i Srbiji da budu domaćini velikih kongresa i događaja sa hiljadama učesnika. Ona je naglasila da je od novembra prošle godine, kada je Sava centar ponovo otvoren, organizovano preko 150 događaja, prenela je eKapija.

"Plava dvorana" sada je opremljena najsavremenijom tehnikom i najvećim bioskopskim 3D platnom u regionu, a poboljšana je i akustika. Sala sada ima VIP lože sa 110 mesta, a dodati su i redovi u parteru, što je doprinelo povećanju kapaciteta gledališta. Pogodna je za koncerte, filmske projekcije, predstave, mjuzikle, kao i velike kongrese i konferencije.

Sava centar

U obnovu Sava centra uloženo je 120 miliona evra (Foto: Delta holding)

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, istakla je značaj obnove Sava centra za srpski turizam, naglašavajući da poslovni turista dnevno troši između 300 i 350 evra.

Kako eKapija navodi, pored kongresnog, objekat je važan i za manifestacioni turizam, jer svaki treći turista koji poseti Srbiju prisustvuje nekoj manifestaciji.

Nataša Mihailović Vacić, sekretarka za kulturu Grada Beograda, naglasila je da je ova sala oduvek bila mesto gde se slavila kultura u svom najčistijem obliku. Navela je da je raduje što privatne kompanije prepoznaju važnost ulaganja u ovakve objekte.

Jedan od prvih događaja u "Plavoj dvorani" biće koncert Konstrakte i benda Zemlja Gruva 19. septembra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;