INFONET-468X60-BANNER

Izvode se pripremni radovi za izgradnju depoa Beogradskog metroa na Makišu

20.06.2023. | eKapija

Radove na izgradnji depoa na Makiškom polju obišli su delegacija JКP Beogradski metro i voz i JP Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, zajedno sa evropskim partnerima zaduženim za upravljanje projektom izgradnje metroa, nemačkom kompanijom Deutsche Bahn i francuskom kućom Systra.

Metro

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Predstavnici glavnog izvođača radova, kineski partneri iz Power China pripremili su tim povodom stručnu prezentaciju i informisali prisutne o toku izgradnje depoa na Makišu, detaljno predstavivši sve segmente procesa, piše eKapija.

- U toku su pripremni radovi koji obuhvataju nasipanje terena platoa za depo, kamena i delimično peska i izgradnja dva kolektora za prikupljanje atmosferskih voda i jedne crpne jedinice. Atmosferski kolektori su skoro završeni, a u prethodnom periodu je izvršeno skidanje površinskog sloja humusa, nakon čega su mašine započele zbijanje tla i nasipanje lomljenog kamena. Na području Makiškog polja pored depoa biće izgrađene i prve tri metro stanice i započeće rad prve mašine za bušenje tunela (tzv. "krtice") - objavio je JKP Beogradski metro i voz.

Depo Makiš

Depo Makiš (Foto: Tehnička dokumentacija za opremanje lokacije Makiško polje)

Andreja Mladenović, direktor JКP Beogradski metro i voz, naveo je da je izgradnja metroa od krucijalne važnosti za unapređenje javnog transporta u glavnom gradu i poboljšanje ukupnog kvaliteta života Beograđana, saopšteno je iz ovog preduzeća. Dodao je da je ovo jedan od najvažnijih državnih projekata za sveobuhvatni privredni i tehnološki razvoj društva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;