IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izvode se pripremni radovi za izgradnju depoa Beogradskog metroa na Makišu

20.06.2023. | eKapija

Radove na izgradnji depoa na Makiškom polju obišli su delegacija JКP Beogradski metro i voz i JP Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, zajedno sa evropskim partnerima zaduženim za upravljanje projektom izgradnje metroa, nemačkom kompanijom Deutsche Bahn i francuskom kućom Systra.

Metro

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Predstavnici glavnog izvođača radova, kineski partneri iz Power China pripremili su tim povodom stručnu prezentaciju i informisali prisutne o toku izgradnje depoa na Makišu, detaljno predstavivši sve segmente procesa, piše eKapija.

- U toku su pripremni radovi koji obuhvataju nasipanje terena platoa za depo, kamena i delimično peska i izgradnja dva kolektora za prikupljanje atmosferskih voda i jedne crpne jedinice. Atmosferski kolektori su skoro završeni, a u prethodnom periodu je izvršeno skidanje površinskog sloja humusa, nakon čega su mašine započele zbijanje tla i nasipanje lomljenog kamena. Na području Makiškog polja pored depoa biće izgrađene i prve tri metro stanice i započeće rad prve mašine za bušenje tunela (tzv. "krtice") - objavio je JKP Beogradski metro i voz.

Depo Makiš

Depo Makiš (Foto: Tehnička dokumentacija za opremanje lokacije Makiško polje)

Andreja Mladenović, direktor JКP Beogradski metro i voz, naveo je da je izgradnja metroa od krucijalne važnosti za unapređenje javnog transporta u glavnom gradu i poboljšanje ukupnog kvaliteta života Beograđana, saopšteno je iz ovog preduzeća. Dodao je da je ovo jedan od najvažnijih državnih projekata za sveobuhvatni privredni i tehnološki razvoj društva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;