IZOLACIJA-468X60-BANNER

Arhitektonska struka prva na udaru nove vlade u Velikoj Britaniji?

14.05.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Will Hurst i David Rogers, u tekstu objavljenom juče na sajtu www.bdonline.co.uk ocenili su da će nova koaliciona vlada u Velikoj Britaniji koja je najavila velika kresanja potrošnje u sektoru javnih radova i investicija u velikoj meri uticati na položaj arhitekata.

Prvog dana nove vlade zaustavljen je projekat proširenja aerodroma Heatrow vredan 13 milijardi funti, ali pravi udar profesiji bilo bi zaustavljanje ulaganja u okviru programa Gradimo škole za budućnost - BSF (Building Schools for the Future) vrednog 55 milijardi koji je pokrenula vlada Brown-a.

Novi ministar za obrazovanje Velike Britanije, konzervativac Michael Gove prošle nedelje izjavio je da arhitekte "ubiraju kajmak" sa ovog programa.

Kraljevsko udruženje arhitekata - RIBA, kaže da građevinska industrija, koja u Britaniji čini oko 10% BDP-a, treba da igra ključnu ulogu u obnovi nakon ekonomske krize. RIBA je pozvala na akciju u tri glavne tačke: izvlačenje iz krize na tržištu nekretnina, održivost i unapređenje lokalnih samouprava.

Ceo tekst čitajte na linku:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;