INFONET-468X60-BANNER

Bojnik sledeće godine dobija industrijsku zonu

02.08.2021. | Tanjug

Očekuje se da će industrijska zona "Kosančić" u opštini Bojnik biti završena 2022. godine. To je najavila premijerka Ana Brnabić prilikom današnjeg (02.08.2021) obilaska radova i dodala da je Evropska unija u taj projekat uložila milion evra, a da je iz državnog budžeta dato dodatnih 219.000 evra. Tim je sredstvima urađeno prvo komunalno opremanje "onoga što će biti industrijska zona u Bojniku".

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Brnabić je navela da je završeno 50 odsto posla i da preostalih 50 odsto treba da finansira lokalna samouprava, ali da će se videti koliko to Bojnik može da "izgura". Ukoliko to ne bude mogla, videće se koliko Ministarstvo privrede može da pomogne iz budžeta kako bi se završilo komunalno-infrastrukturno opremanje, a industrijska zona "Kosančić"pripremima za nekog stranog investitora, objasnila je.

Poručila je, međutim, da Srbija treba više da se oslanja na domaće znanje i sposobnosti jer, kako je navela, u Bojniku ima 1.650 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Takođe i da se pomogne preko podsticaja za sadni materijal, dodatnu edukaciju, elektrifikaciju polja, navodnjavanje - sve ono što proizvodnju može da učini konkurentnijom i održivijom, pa onda da oni budu korisnici ove industrijske zone.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović je podsetila da je u Bojniku bila pre skoro dve godine i da joj je tada dodeljena plaketa za doprinos zbog projekta industrijske zone "Kosančić". Navela je da svi moraju raditi da bi ovaj projekat oživeo, i da su urađene pristupne saobraćajnice i sve što je bilo neophodno od infrastrukture da bi investitori ovde došli.

Navela je i da je reč o površini od 53 hektara od kojih će 33 hektara biti poljoprivredno zemljište, dok je ostatak namenjen za industrijska postrojenja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;