Hotel "Beograd" povratiće stari sjaj i izgled iz tridesetih godina prošlog veka

23.03.2021. | M. Stanojković | Novosti

Hotel "Beograd" na uglu Nemanjine i Balkanske ulice povratiće stari sjaj i izgled iz tridesetih godina prošlog veka, kada je ovo zdanje izgrađeno nedaleko od stare žlezničke stanice. Rekonstrukcija ovog objekta trebalo bi da počne krajem godine, da se u njega investira minimum tri miliona evra, a da radovi traju oko tri godine.

Beograd - ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Prema planovima naslednika hotela Vladimira Markovića, kome je u postupku restitucije ovaj objekat vraćen 2017. godine, ideja je da ovo bude mesto okupljanja Beograđana, kao i mesto gde će posetioci moći da se upoznaju sa duhom starog Beograda.

- Želim da vratim izgled objektu prema viziji mog pradede Vladimira Đorđevića koji ga je 1936. godine podigao - rekao je Marković za Novosti.

- Već sam angažovao arhitekte i radovi bi mogli da počnu krajem godine. Ideja je da i okolne zgrade dobiju stari novi izgled. Zamisao je da se okolni objekti uklope u jedan ambijent.

Naslednik Hotela "Beograd" odlučan je da vrati zgradi stari sjaj, kako se navodi u biznis planu, u svetlu trenutnih dešavanja gde je čitava ambijentalna celina oko zgrade dobila sasvim drugu dimenziju i samu zgradu obnovi i privede prethodnoj nameni, a time doprinese potpuno drugačijem i lepšem izgledu ovog dela grada. Do sada su u hotelu, koji je dugo bio devastiran, urađena hitna ulaganja, a prema biznis planu, u sklopu ovog ugostiteljsko-hotelijerskog objekta nalaziće se kafeterija, buregdžinica, pržionica kafe, knjižara i galerija.

- Lokacijski neposredno do Balkanske ulice, Hotel "Beograd" će biti raskrsnica za sve one koji vole ili će tek zavoleti Beograd. Uz renovirane zgrade stare železničke stanice, Spomenik Stefanu Nemanji i Beograd na vodi - navodi se u biznis planu.

Odbornici Skupštine grada na nedavnoj sednici usvojili su zahtev za korišćenje imena Beograd u nazivu hotela.

- Ističemo da je pomenuto ulaganje u hotel značajno i za sam grad, prvenstveno zbog otvaranja novih radnih mesta i poboljšanja celokupne ekonomske situacije - navodi se u zahtevu za izdavanje saglasnosti za korišćenje imena.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...
DARKO 12.07.2021.
Zato što su najkorumpiranija državna instit...
Rasa 08.07.2021.
Koji je uslov za dobijanje subvencije za fa...
Snezana 07.07.2021.
Moje postovanje. Imam kucu kominovanu naboj...