Stambeno-poslovni kompleks površine 90.000m² u planu na Novom Beogradu

29.08.2019. | eKapija

Na uglu novobeogradskih ulica Omladinskih brigada i Đorđa Stanojevića u planu je izgradnja poslovno-stambenog kompleksa. Naime, firma Aleksandar group iz Novog Sada investitor je komleksa površine 90.000m². Nosilac izrade urbanističkog projekta je Potka d.o.o. iz Beograda, dok je za idejno rešenje zadužena kompanija Lotus arhitekti iz Zagreba. Prema informacijama iz projekta, plan je da se objekti grade u dve faze.

- Kompleks je isprojektovan u duhu savremene arhitekture karakteristične za stambeno poslovnu namenu objekata, kao i ambijenta Novog Beograda, koji se u ovom delu razvija - navedeno je u urbanističkom projektu.

U prvoj fazi projekta planirano je da se izgradi 230 stanova i 9.563m² poslovnog prostora. Idejnim rešenjem se u Fazi II ostvaruju 42 stana i 16.857m² poslovnih prostora, te je minimalan potreban broj parking mesta 327.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako piše u projektu, konstruktivni sistem objekata je skeletni, armirano-betonski, konstrukcija koja će se raditi na licu mesta. Seizmička jezgra su liftovski i stepenišni AB zidovi. Međuspratne konstrukcije su predviđene kao prednapregnute armirano betonske ploče.

Za materijalizaciju i završne obrade objekta najavljeno je korišćenje visokokvalitetnih materijala u skladu sa planiranim sadržajima objekta i principima energetske efikasnosti.

- Za fasadu svih poslovnih delova objekata se koristi sistem "zid zavese". Fasade stambeno-poslovnih lamela će biti materijalizovane tako da čine skladnu celinu, a predviđeni su savremni materijali sa završnom obradom: termoizolaciono staklo i malterisane površine kao i mestimično ventilisane fasadne površine u zavisnosti od konačne razrade fasade. Precizan odabir fasadnih materijala biće tačno definisan razradom projekta. Кrov objekta je projektovan kao ravan-neprohodan.

Planirano je dekorativno popločavanje, kao kombinacija kamenih i betonskih obloga, asfaltirane površine na saobraćajnicama i travnate površine sa različitim vrstama vegetacije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...