Stambeno-poslovni kompleks površine 90.000m² u planu na Novom Beogradu

29.08.2019. | eKapija

Na uglu novobeogradskih ulica Omladinskih brigada i Đorđa Stanojevića u planu je izgradnja poslovno-stambenog kompleksa. Naime, firma Aleksandar group iz Novog Sada investitor je komleksa površine 90.000m². Nosilac izrade urbanističkog projekta je Potka d.o.o. iz Beograda, dok je za idejno rešenje zadužena kompanija Lotus arhitekti iz Zagreba. Prema informacijama iz projekta, plan je da se objekti grade u dve faze.

- Kompleks je isprojektovan u duhu savremene arhitekture karakteristične za stambeno poslovnu namenu objekata, kao i ambijenta Novog Beograda, koji se u ovom delu razvija - navedeno je u urbanističkom projektu.

U prvoj fazi projekta planirano je da se izgradi 230 stanova i 9.563m² poslovnog prostora. Idejnim rešenjem se u Fazi II ostvaruju 42 stana i 16.857m² poslovnih prostora, te je minimalan potreban broj parking mesta 327.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako piše u projektu, konstruktivni sistem objekata je skeletni, armirano-betonski, konstrukcija koja će se raditi na licu mesta. Seizmička jezgra su liftovski i stepenišni AB zidovi. Međuspratne konstrukcije su predviđene kao prednapregnute armirano betonske ploče.

Za materijalizaciju i završne obrade objekta najavljeno je korišćenje visokokvalitetnih materijala u skladu sa planiranim sadržajima objekta i principima energetske efikasnosti.

- Za fasadu svih poslovnih delova objekata se koristi sistem "zid zavese". Fasade stambeno-poslovnih lamela će biti materijalizovane tako da čine skladnu celinu, a predviđeni su savremni materijali sa završnom obradom: termoizolaciono staklo i malterisane površine kao i mestimično ventilisane fasadne površine u zavisnosti od konačne razrade fasade. Precizan odabir fasadnih materijala biće tačno definisan razradom projekta. Кrov objekta je projektovan kao ravan-neprohodan.

Planirano je dekorativno popločavanje, kao kombinacija kamenih i betonskih obloga, asfaltirane površine na saobraćajnicama i travnate površine sa različitim vrstama vegetacije.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...
Nina 04.06.2021.
Kako se prijaviti na koj br ili kako vec
Milan 01.06.2021.
Cena po m2 i cena lepka
Koliko otprili...