INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Most Surčin - Obrenovac u saobraćaju od Svetog Nikole

27.06.2019. | Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas (27.06.2019) radove na mostu preko Save i Kolubare koji povezuje Surčin i Obrenovac i najavila da će ta deonica duga 17,6km biti puštena u saobraćaj 19. decembra na Svetog Nikolu. Dodala je da je ovaj projekat primer kako treba da izgledaju svi infrastrukturni projekti u Srbiji, da ne kasni nijedan dan, da sve ide po planu i da su se svi operativni problemi otklanjali brzo, na licu mesta.

Radove je sa ministarkom Mihajlović obišla i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, kao i direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak. Mihajlović je rekla da Kina i Srbija realizuju velike infrastrukturne projekte i da se ne zna koji od njih je važniji za Srbiju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Istakla je da je jedna strana mosta u potpunosti završena i da se može preći sa jedne na drugu, kao i da veruje izvođačima i investitorima da će 19. decembra ova deonica Surčin-Obrenovac biti puštena u saobraćaj.

Podsetila je da će u avgustu biti puštena u saobraćaj deonica od Obrenovca do Preljine i da će uz deonicu Surčin-Obrenovac to biti novih 120 kilometara puta na Koridoru 11 zahvaljujući čemu će se zaobilaziti Ibarska magistrala i ljudi brže putovati i povezivati se.

Izvođač građevinskih radova na izgradnji mosta preko Kolubare i Save je kineska kompanija CCCC (China Communications Construction Company), investitor JP “Putevi Srbije”, a finansijer je Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo građevinarstva.

Radovi na ovoj deonici počeli su u martu 2017. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;