INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nelegalna "najuža" zgrada u Beogradu biće srušena

20.03.2019. | Ljubica Stanković | Blic

Izgradnja čuvene „slim“ zgrade na obodu Medaković padine obustavljena je zimus jer je utvrđeno da se radi o divljoj gradnji, a kako Blic saznaje, ona bi uskoro trebalo da bude srušena. Iako ovu informaciju niko od gradskih čelnika nije želeo da potvrdi ili da demantuje, ukoliko se ispostavi kao istinita, biće to prvo veliko rušenje jednog nelegalnog objekta koje bi, prema već završenom tenderu i potpisanom ugovoru, trebalo da košta više od 330.000 evra.

Inspekcijsku kontrolu zgrade u Ulici Svetozara Zorića vršila je građevinska inspekcija GO Zvezdara. U toku postupka, građevinski inspektor je utvrdio da se radi o nelegalnom objketu i doneo je rešenje o uklanjanju, kao i rešenje o izvršenju. Stupanjem na snagu Zakona o planiranju i izgradnji, 6.11.2018. inspekcijski nadzor na teritoriji grada Beograda poveren je građevinskoj inspekciji grada Beograda, odnosno isti se od navedenog datuma ne vrši u gradskim opštinama.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Uklanjanju objekata pristupiće se nakon što se ispune svi zakonom propisani uslovi, o čemu će javnost blagovremeno biti obaveštena - rekli su iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Na sajtu Javnih nabavki grada Beograda pre nekoliko dana objavljen je završetak tendera za usluge građevinskog rušenja po rešenjima građevinske inspekcije”, čiji je naručilac Sekretarijat za inspekcijske poslove, a kako stoji u dokumentu, "predmetni radovi se odnose na uklanjanje objekta izgrađenog bez građevinske dozvole u Ulici Svetozara Zorića b.b, preko puta broja 42”. Dakle, baš na mestu gde se nalazi spomenuta zgrada.

Danas, pet meseci kasnije, na obodu padine je napušteno gradilište, ostavljene su mešalice, cement, crepovi, daske, a na ogradi je okačeno rešenje o zabrani radova. U obrazloženju piše da je "građevinski inspektor 16. maja 2018. posetio gradilište i utvrdio da su se radovi izvodili bez adekvatne građevinske dozvole, zbog čega je tog istog dana naložena obustava svakog daljeg rada”.

U obrazloženju zatvaranja gradilišta takođe se spominje ista formulacija “Stevana Zorića bb, preko puta broja 42”, a s obzirom da u blizini nema većih objekata čije bi rušenje moglo da košta skoro 40 miliona dinara sa PDV-om, po svemu sudeći je čuvenoj slim zgradi - odzvonilo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;