Rekonstrukcija "Pančevca" tek posle izgradnje mosta na Adi Huji

19.11.2018. | Dejan Aleksić | Politika

Kao što od dinamike radova na Mostu na Adi zavisi početak posla na budućem savskom lučnom mostu, isto tako i obnova „Pančevca”, koja se godinama najavljuje i odlaže, zavisi od toga kada će biti okončana gradnja mosta na Adi Huji.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ona će, kako je letos naveo zamenik gradonačelnika Goran Vesić, početi 2020. godine, a potpuna, temeljna i detaljna obnova Pančevačkog, kako je tada istakao, čekaće okončanje tog posla.

Kako su poslednji beogradski mostovi građeni oko tri godine, to bi značilo da kompletnu rekonstrukciju „Pančevca” ne treba očekivati pre 2023. godine.

– U međuvremenu, verovatno će se raditi neophodna rekonstrukcija onoga što je važno za funkcionisanje mosta. Komunikacija grada i republike po pitanju obnove ovog mosta postoji, ali on ne pripada gradu, već je u nadležnosti Puteva Srbije. To preduzeće radi projekat. Mi ćemo u tome učestvovati, ali kompletna rekonstrukcija će biti na Putevima – precizirao je Vesić dodajući da je detaljna obnova decenijama jedinog mosta preko Dunava u Beogradu moguća tek kada se sa njega preusmeri sav saobraćaj na budući most kod Ade Huje.

Kada je reč o tom mostu, proletos je izabran najpovoljniji ponuđač za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti za izgradnju tog rečnog kolosa. Posao je dobila grupa ponuđača koju čine projektantske firme iz Beograda, Maribora i Novog Sada.

Rad na idejnom projektu trajaće 380 dana, a tender za projektovanje, finansiranje i izgradnju mosta mogao bi da bude raspisan u drugom delu 2019. Za sada se ne zna kolika bi mogla da bude cena mosta kod Ade Huje. To bi trebalo da bude poznato pošto se završi izrada idejnog projekta.

Most kod Ade Huje, kako je proletos ukazao Vesić, najzahtevniji je poduhvat koji će grad imati kada je reč o Spoljnoj magfistralnoj tangenti.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...