Trstenik dobija novi viseći most

29.05.2018. | eKapija

Trstenik dobija potpuno novi viseći most na Zapadnoj Moravi, nakon rekonstrukcije starog koji je pretrpeo ozbiljna oštećenja tokom razornih poplava 2014. godine. Viseći most ima izuzetno važnu funkciju, jer preko njega prelazi magistralni cevovod uz pomoć koga se pijaćom vodom snabdeva više od 15.000 ljudi.

Ovih dana skinuta je stara konstrukcija, u toku su zemljani i betonski radovi, a plan je da se tokom leta postavi nova konstrukcija.

Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik, rekao je Tanjugu da će most pored osnovne funkcije, prenosa vodovodne cevi, moći da koriste i pešaci, što do sada nije bilo moguće.

- Ovo je prva faza projekta magistralnog vodovoda, kojim je predviđeno da voda sa našeg izvorišta stigne i do drugih delova Trstenika. Predviđeno je da još nekoliko seoskih naselja dobije pijaću vodu sa gradskog izvorišta. Kapacitete smo obezbedili, a posle završetka visećeg mosta kreće izgradnja vodovodne mreže - rekao je Ćirić.

Ranko Stevanović direktor JKP Komstana kaže da će most biti dužine 105 metara i nosiće tri cevi, a kapacitet će biti prilagođen izvorištu Zvezdan.

- Propusna moć za količinu vode će biti 200 litara u sekundi, što do sada nije bio slučaj. Na taj način ćemo povezati sela koja nisu imala pijaću vodu, i računamo da će u prvom krugu oko 8.000 stanovnika da dobije vodu - rekao je Stevanović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...