INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Divlji graditelji jači od države

28.12.2017. | Vesti-online

Republička građevinska inspekcija još pre dva meseca je „obustavila radove" i dala nalog za hitno rušenje divljeg objekta od 1.000 kvadratnih metara sa četiri sprata na Pančićevom vrhu. Rušenje se nije desilo, a radovi su nastavljeni i objekat će prve goste verovatno primiti već za Novu godinu.

Plac na Pančićevom vrhu vlasništvo je Skijališta Srbije, dozvolu za gradnju (montažnog panoramskog kafića površine do 200 kvadratnih metara) dala je opština Brus, a saglasnost je dobijena i od Republičkog zavoda za zaštitu prirode i Nacionalnalnog parka Kopaonik.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Investitor Snežana Mitković je umesto montažnog kafića, izgradila armirano-betonski objekat na četiri sprata (jedan pod zemljom) kakvi nipošto ne bi smeli da se grade u zaštićenoj zoni Kopaonika, pogotovu ne u blizini spomenika slavnom srpskom botaničaru čiji je amanet bio da želi da počiva u miru.

Prema nezvaničnim informacijama, Snežana Mitković je dva puta tražila odlaganje rušenja za po 15 dana, jer je navodno bolesna. Pošto je i to isteklo, nadležni inspektori izgovaraju se nepristupačnošću terena i velikim snegom na krovu Srbije. Nezvanično, rušenje se sprema tek na proleće i to pod uslovom da do tada investitor ne donese potrebnu dozvolu.

Bolji poznavaoci prilika na Kopaoniku tvrde da će, iako na tom delu planine gradnja ni pod kojim uslovima nije dozvoljena, pre investitor pribaviti dozvolu nego što će objekat biti srušen.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;