PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Počela rekonstrukcija parka na Ušću, prvi deo gotov do 20. oktobra, kada se otvara Muzej savremene umetnosti

23.08.2017. | Beoinfo

Radovi na rekonstrukciji parka na Ušću su počeli, zelena površina na koju su navikli Beograđani biće sačuvana, ali će se ovaj prostor obogatiti novim sadržajima, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

On je za TV Pink istakao da će se ovde urediti pet staza, a prva na kojoj su počeli radovi je staza „Umetnost”, koja će imati osam metara širine i povezivaće Bulevar Nikole Tesle sa Muzejom savremene umetnosti.

- Ovaj deo parka će prvi biti završen jer se 20. oktobra otvara renovirani Muzej savremene umetnosti. Prema hotelu „Jugoslavija” će biti uređene još četiri staze koje će nositi nazive „Priroda”, „Pokret”, „Srbija 1” i „Srbija 2” i uvodiće građane u sam park. Ovde će se urediti i deset sportskih terena, po dva za mali fudbal, košarku, odbojku i badminton, a biće i dve otvorene teretane, kao i četiri staze za boćanje. Pored toga, biće napravljeno i pet dečjih igrališta na šta smo posebno ponosni, a oni biti tematski uređeni, pa će tako mališani moći da uživaju u saobraćajnom poligonu, ali i sa muzičkim rekvizitima, prvim takvim u Beogradu - rekao je gradski menadžer.

On je dodao da će na ovih 880.185 kvadratnih metara u najvećem parku u našoj prestonici biti sačuvana sva stabla i zelenilo koje postoji, a potpuno uređenje parka će trajati nekoliko godina jer je reč o ozbiljnim radovima.

- Deo parka koji se nalazi do Muzeja savremene umetnosti građani će moći da koriste već u oktobru, a onda sledeće godine nastavljamo sa drugom i trećom fazom i uređenjem parka sve do hotela „Jugoslavija”, što je veoma značajno kako za građane koji žive na Novom Beogradu tako i za sve građane našeg grada - rekao je Vesić i dodao da će sadržaji u ovom parku biti prava atrakcija.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;