Zabranjena gradnja u Petrovcu

29.06.2017. | S.G. | Novosti

Dosadašnjom odlukom od zabrane gradnje bili su izuzeti hoteli i kuće do 500 kvadrata. Međutim, predsednik opštine Budva Dragan Krapović potpisao je Odluku o izmeni i dopuni odluke o zabrani gradnje za područje DUP „Centar-Petrovac", kojom se zabrana gradnje odnosi i na na hotele i na porodične stambene zgrade namenjene za stanovanje do 500 kvadrata.

Dosadašnjom odlukom na prostoru Petrovca koji obuhvata ovaj planski dokument, od zabrane gradnje bili su izuzeti hoteli i kuće do 500 kvadrata, ali na insistiranje meštana i mesne zajednice, katanac na gradilišta moraće da stave i hotelijeri i kućevlasnici.

Od momenta stupanja na snagu ove Odluke neće se izdavati građevinske dozvole. Izuzetak su dokumenta za „izvođenje građevinskih radova na izgradnji i rekonstrukciji objekata infrastrukture (saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže, elektroenergetske i telekomunikacione mreže, uređenje potoka i regulaciju atmosferskih voda, parking prostore i javne zelene površine), navodi se u saopštenju.

Nova uprava opštine neće preduzimati nikakve korake koji bi bili u suprotnosti sa interesima domicilnog stanovništva i bez njihovog aktivnog učešća, kao što je to bio slučaj do sada. Ovim potezom se iskazuje jasna namera da se sačuva preostali javni prostor, navodi se u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...