IZOLACIJA-468X60-BANNER

Zabranjena gradnja u Petrovcu

29.06.2017. | S.G. | Novosti

Dosadašnjom odlukom od zabrane gradnje bili su izuzeti hoteli i kuće do 500 kvadrata. Međutim, predsednik opštine Budva Dragan Krapović potpisao je Odluku o izmeni i dopuni odluke o zabrani gradnje za područje DUP „Centar-Petrovac", kojom se zabrana gradnje odnosi i na na hotele i na porodične stambene zgrade namenjene za stanovanje do 500 kvadrata.

Dosadašnjom odlukom na prostoru Petrovca koji obuhvata ovaj planski dokument, od zabrane gradnje bili su izuzeti hoteli i kuće do 500 kvadrata, ali na insistiranje meštana i mesne zajednice, katanac na gradilišta moraće da stave i hotelijeri i kućevlasnici.

Od momenta stupanja na snagu ove Odluke neće se izdavati građevinske dozvole. Izuzetak su dokumenta za „izvođenje građevinskih radova na izgradnji i rekonstrukciji objekata infrastrukture (saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže, elektroenergetske i telekomunikacione mreže, uređenje potoka i regulaciju atmosferskih voda, parking prostore i javne zelene površine), navodi se u saopštenju.

Nova uprava opštine neće preduzimati nikakve korake koji bi bili u suprotnosti sa interesima domicilnog stanovništva i bez njihovog aktivnog učešća, kao što je to bio slučaj do sada. Ovim potezom se iskazuje jasna namera da se sačuva preostali javni prostor, navodi se u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;