IZOLACIJA-468X60-BANNER

Za sanaciju ulica u Novom Pazaru oko 6 miliona dinara

10.05.2017. | eKapija

Javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta Novi Pazar raspisalo je tender za izbor izvođača radova za sanaciju ulica u tom gradu.

Za sanaciju puteva opredeljeno je oko 6 miliona dinara sa PDV-om, a zaiteresovani ponude mogu da dostave ponude do 12. maja 2017. godine do 11 časova. Otvaranje ponuda će biti obavljeno istog dana nakon isteka roka za podnošenje ponuda, a rok za donošenje odluke o dodeli ugovora je 2 dana od dana otvaranja.

Posetimo, prethodni tender za sanaciju gradskih ulica, koji je raspisan u februaru, a posao dodeljen preduzeću Složna braća, koje je ogranak preduzeća Putevi-Zlatar iz Nove Varoši, za iznos od oko 6,2 miliona dinara bez PDV-a, poništen je jer je drugi ponuđač Novi Pazar Put, koji je dalo ponudu na oko 8,2 miliona dinara bez poreza, uložio žalbu Komisiji za zaštitu prava. Inače, ovaj tender bio je procenjen na oko 16,67 miliona dinara bez PDV-a.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Direktor Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta Seljahudin Muratović pred gradskim parlamentom rekao je da je novovaroško preduzeće za „krpljenje" udarnih rupa ponudilo znatno manje novca od preduzeća iz Novog Pazara.

- Prva ponuda preduzeća Novi Pazar put bila je oko 14 miliona dinara, ali kada su videli ponudu preduzeća iz Nove Varoši, dali su izmenjenu ponudu i na to su imali pravo. Kada smo otvorili ponude, ona je bila niža za oko četiri miliona dinara. Posumnjali smo da se radi o neozbiljnoj ponudi, koja nije zasluživala da bude razmatrana, ali u analizi celokupne dokumentacije, na osnovu overene situacije iz Priboja, Užica i ostalih gradova u kojima je preduzeće Složna braća radilo u prethodnoj godini i gde je cena za 10% bila jeftinija od ovogodišnje ponude na našem tenderu, „ubedili" su nas da je reč o ozbiljnoj ponudi i dodelili smo im taj posao. Preduzeće Novi Pazar put se žalilo Komisiji za zaštitu prava i stigao je odgovor da je tender poništen - naglasio je Muratović.

Kako za eKapiju kaže Ragip Rahić iz Javnog preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta Novi Pazar, sada je reč o nabavci male vrednosti, sa znatno manjim opredeljenim sredstvima, a samim tim će i broj ulica koje će biti sanirane biti manji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...