PRIJAVA-468X60-BANNER

Šetalište na dva nivoa, staza do Brankovog mosta

28.04.2017. | D.Ivković | Blic

Dok na jednoj strani Beograda na vodi niču građevine, na drugoj se uređuje Savska promenada, veliko šetalište koje će se kada bude kompletno završeno protezati od Brankovog mosta pa sve do Ade Ciganlije.

Radovi su trenutno podeljeni u dve faze: jedna je na potezu od Brankovog do Starog Savskog mosta, a druga je u blizini dve stambene kule koje su došle do 20. sprata.

Potez od Brankovog pa do Starog Savskog mosta, trenutno je u fazi rekonstruisanja, a građani će prve rezultate moći da vide već za par nedelja.

- Radimo punom parom. Prema planu, do 15. maja bi trebalo da je šetalište gotovo i mislim da ćemo sve radove završiti u roku - reči su jednog od radnika.

Na ovom potezu, šetalište će dobiti tri nove terase sa pogledom na reku, a između biciklističke staze i pešačke, koja će biti nešto bliža vodi, prostiraće se zelena površina. Ovaj deo šetališta se neće približavati vodi, kao ni same terase, koje će biti poprilično izdignute.

Od Starog Savskog mosta ka Gazeli situacija je skroz drugačija.

- Ovde se račvaju dve pešačke staze, jedna koja ide uz reku i jedna koja će biti iznad nje, uz biciklističku stazu. Takođe, biće postavljena i velika terasa sa dva nivoa, gornjim i donjim - poručili su radnici postavljajući drveni pod.

Donje šetalište će biti znatno bliže vodi, pa nije isključeno da tokom godine, za vreme velikog vodostaja, bude i pod vodom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;