INFONET-468X60-BANNER

Počinje uređenje Ulice maršala Birjuzova

30.01.2017. | Beoinfo

Javno preduzeće Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda počinje rekonstrukciju Ulice maršala Birjuzova, na delu od Carice Milice do prolaza ka Zelenom vencu sa uređenjem Kosmajskog prolaza. Vrednost radova je 77 miliona dinara, a rok za izvođenje je 155 dana, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

- Rekonstrukcija predstavlja nastavak proširenja pešačke zone oko Knez Mihailove ulice, kako bi pešaci mogli da koriste što veći prostor centra Beograda. Ulica će biti rekonstruisana u postojećim granicama, ali će imati razlike u odnosu na sadašnje stanje. Sve površine će biti integrisane, čime će se ukinuti postojanje ivičnjaka i na svim površinama će biti primenjena kombinacija kamenih ploča - istakao je Vesić.

Gradski menadžer je precizirao da će ulica imati dve funkcionalne celine - jednu od Carice Milice do Kosmajskog prolaza i drugu u nastavku, do prolaza ka Zelenom vencu. U prvom delu će se kretati vozila ka javnoj garaži „Obilićev venac” i od garaže, pa su u tom delu predviđene drugačije ploče, kako bi se obezbedilo vizuelno razdvajanje sa pešačkim saobraćajem.

- U ovom delu će kolovoz biti popločan sitnim kockama, dok će pešački deo imati veće kamene ploče kakve su već primenjene u pešačkim ulicama. Radovi će obuhvatiti i zamenu oko 20 dotrajalih kućnih vodovodnih priključaka i zamenu dela kanalizacionog kolektora, koji treba da zadovolji potrebe priključenja korisnika iz Sremske ulice, kao i odvođenje kišnih voda, zbog čega će biti urađene nove slivničke veze sa postojećim objektima – naglasio je Vesić.

Prediđena je i rekonstrukcija toplovodne mreže, a o vremenu i načinu izvođenja ovih radova korisnike će posebno obaveštavati nadležno javno preduzeće.

Gradski menadžer je podsetio da je JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u 2016. godini otvorila 69 gradilišta, a da je za 2017. planirano još pedeset novih.

Radovi u Ulici maršala Birjuzova će početi od danas (30.01.2017) kada se planira postavljanje privremene saobraćajne signalizacije, prema kojoj će biti zabranjen saobraćaj za sva vozila, osim za dostavna, kojima će u najvećem slučaju biti omogućen prolaz tokom noći. Povremena potpuna zatvaranja za saobraćaj biće neophodna kako bi se uradile poprečne veze za postojeće objekte u ulici.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;