INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počinje uređenje Ulice maršala Birjuzova

30.01.2017. | Beoinfo

Javno preduzeće Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda počinje rekonstrukciju Ulice maršala Birjuzova, na delu od Carice Milice do prolaza ka Zelenom vencu sa uređenjem Kosmajskog prolaza. Vrednost radova je 77 miliona dinara, a rok za izvođenje je 155 dana, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

- Rekonstrukcija predstavlja nastavak proširenja pešačke zone oko Knez Mihailove ulice, kako bi pešaci mogli da koriste što veći prostor centra Beograda. Ulica će biti rekonstruisana u postojećim granicama, ali će imati razlike u odnosu na sadašnje stanje. Sve površine će biti integrisane, čime će se ukinuti postojanje ivičnjaka i na svim površinama će biti primenjena kombinacija kamenih ploča - istakao je Vesić.

Gradski menadžer je precizirao da će ulica imati dve funkcionalne celine - jednu od Carice Milice do Kosmajskog prolaza i drugu u nastavku, do prolaza ka Zelenom vencu. U prvom delu će se kretati vozila ka javnoj garaži „Obilićev venac” i od garaže, pa su u tom delu predviđene drugačije ploče, kako bi se obezbedilo vizuelno razdvajanje sa pešačkim saobraćajem.

- U ovom delu će kolovoz biti popločan sitnim kockama, dok će pešački deo imati veće kamene ploče kakve su već primenjene u pešačkim ulicama. Radovi će obuhvatiti i zamenu oko 20 dotrajalih kućnih vodovodnih priključaka i zamenu dela kanalizacionog kolektora, koji treba da zadovolji potrebe priključenja korisnika iz Sremske ulice, kao i odvođenje kišnih voda, zbog čega će biti urađene nove slivničke veze sa postojećim objektima – naglasio je Vesić.

Prediđena je i rekonstrukcija toplovodne mreže, a o vremenu i načinu izvođenja ovih radova korisnike će posebno obaveštavati nadležno javno preduzeće.

Gradski menadžer je podsetio da je JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u 2016. godini otvorila 69 gradilišta, a da je za 2017. planirano još pedeset novih.

Radovi u Ulici maršala Birjuzova će početi od danas (30.01.2017) kada se planira postavljanje privremene saobraćajne signalizacije, prema kojoj će biti zabranjen saobraćaj za sva vozila, osim za dostavna, kojima će u najvećem slučaju biti omogućen prolaz tokom noći. Povremena potpuna zatvaranja za saobraćaj biće neophodna kako bi se uradile poprečne veze za postojeće objekte u ulici.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;